Logo 112Ridderkerk

asielzoeker
Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 16 september 2022, 16:43

Verblijf Asielschip in haven van Ridderkerk verlengd

Laatst bijgewerkt: vrijdag 16:43 uur
RIDDERKERK – Het asielschip Calypso blijft tot begin 2023 in de haven van Ridderkerk liggen. De gemeente heeft dat besloten op basis van een positieve evaluatie en omdat de behoefte aan noodopvang in ons land nog onverminderd groot is.

De haven werd in juli aangewezen als locatie voor een passagiersschip voor asielzoekers. Aan boord van het asielschip verblijven sindsdien 88 asielzoekers. De samenstelling van deze groep verandert niet de komende drie maanden. De dagelijkse leiding op het schip is in handen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR).

Verlenging

De Rijksoverheid heeft via de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) met alle gemeenten in Nederland, afspraken gemaakt over de doorstroom van asielzoekers. Een van die afspraken is dat de Veiligheidsregio’s bereid zijn de crisis noodopvang na 1 oktober 2022 open te houden. Gemeente Ridderkerk verbindt zich aan die landelijke afspraken.

Daarnaast heeft de gemeente een evaluatie uitgevoerd van de noodopvang van asielzoekers op het schip in de haven van Ridderkerk. Er is onder meer gekeken naar de veiligheid in en rondom het schip, of er voldoende dagbesteding is en of de sfeer aan boord goed was. De evaluatie viel positief uit. De afgelopen periode waren er nauwelijks incidenten en de lijnen tussen de politie, gemeente en de VRR zijn goed.

De evaluatie geeft geen aanleiding om deze opvanglocatie te sluiten, maar biedt de gemeente ruimte om landelijke afspraken na te komen.

Burgemeester Anny Attema: “Helaas is de behoefte aan noodopvang nog steeds heel groot. We willen met dit besluit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Ik ben blij dat de opvang tot dusver voorspoedig is verlopen. We doen ons uiterste best om die lijn de komende tijd voor te zetten.”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.