Logo 112Ridderkerk

algemeen 0 reactie(s) ma 08 mei 2023, 13:46

Veiligheidssloten en vervangen cilindersloten buitendeuren

Laatst bijgewerkt: maandag 15:47 uur

Veiligheidssloten zijn ontworpen om extra bescherming en inbraakpreventie te bieden voor woningen, bedrijven en andere gebouwen. Deze sloten zijn vaak sterker en beter bestand tegen manipulatie dan standaard sloten. Er zijn verschillende soorten veiligheidssloten op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder volgt een uitgebreide beschrijving van enkele van de meest voorkomende soorten veiligheidssloten en hun eigenschappen.

 1. Cilindersloten Cilindersloten zijn een van de meest gebruikte typen veiligheidssloten. Ze bestaan uit een cilinder met pinnen van verschillende lengtes, die in de juiste stand moeten worden gebracht om het slot te ontgrendelen. Cilindersloten kunnen enkel- of dubbelsluitend zijn en bieden een goede mate van beveiliging tegen inbraak. SKG-gekeurde cilindersloten met drie sterren bieden de hoogste mate van beveiliging.

 2. Meerpuntssluitingen Meerpuntssluitingen zijn sloten die op meerdere punten in de deur of het raam vergrendelen. Ze worden vaak gebruikt in combinatie met cilindersloten en bieden extra beveiliging tegen inbraakpogingen, zoals het forceren van de deur. Meerpuntssluitingen kunnen zowel handmatig als automatisch bediend worden.

 3. Elektronische sloten Elektronische sloten zijn een moderne vorm van beveiliging die gebruik maakt van elektronische componenten, zoals toegangscontrolesystemen en elektrische sluitplaten. Deze sloten kunnen worden bediend met een code, kaart, smartphone of zelfs biometrische gegevens zoals vingerafdrukken. Elektronische sloten bieden flexibiliteit en gemak, maar zijn over het algemeen duurder dan traditionele mechanische sloten.

 4. Hangsloten Hangsloten zijn draagbare sloten die vaak worden gebruikt om hekken, poorten, kasten en andere objecten te beveiligen. Ze bestaan meestal uit een metalen behuizing en een beugel die door een opening wordt gestoken om het object te vergrendelen. Hangsloten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en sterktes, en er zijn zelfs hangsloten met een cilinderslotmechanisme voor extra beveiliging.

 5. Oplegsloten Oplegsloten zijn sloten die op de oppervlakte van een deur of raam worden gemonteerd en worden vaak gebruikt als aanvullende beveiliging naast een cilinderslot. Oplegsloten zijn relatief eenvoudig te installeren en bieden extra bescherming tegen inbraak.

 6. Kerntrekbeveiliging Kerntrekken is een inbraakmethode waarbij de cilinder uit het slot wordt getrokken. Om dit tegen te gaan, kan kerntrekbeveiliging worden geïnstalleerd, zoals een veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging of een cilinder met kerntrekbeveiliging.

Als je je cilindersloten wilt vervangen, zijn hier de stappen die je kunt volgen:

 1. Meet de maat van je huidige cilindersloten. Het is belangrijk om de juiste maat te kennen om ervoor te zorgen dat je nieuwe cilindersloten passen.

 2. Koop nieuwe cilindersloten. Zorg ervoor dat je sloten van goede kwaliteit koopt die voldoen aan de veiligheidsnormen. Je kunt ervoor kiezen om meerdere sloten met dezelfde sleutel te kopen, zodat je niet met meerdere sleutels hoeft te jongleren.

 3. Verwijder het oude cilinderslot. Gebruik een schroevendraaier om de schroeven aan de binnenkant van het slot te verwijderen. Schuif vervolgens de cilinder uit het slot.

 4. Plaats het nieuwe cilinderslot. Schuif de nieuwe cilinder in het slot en zorg ervoor dat deze goed vastzit. Draai vervolgens de schroeven aan de binnenkant van het slot weer vast.

 5. Test het nieuwe cilinderslot. Controleer of de sleutel goed past en of het slot soepel werkt.

 6. Herhaal deze stappen voor alle cilindersloten die je wilt vervangen.

Let op: als je niet zeker weet hoe je je cilindersloten moet vervangen, is het misschien verstandig om te kijken bij mc-cilinder.nl daar kan je doormiddel van een video zien hoe deze opgemeten moeten worde en hoe eenvoudig het is.

Er zijn verschillende redenen waarom het vervangen van cilindersloten een goed idee kan zijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen:

 1. Verbeterde beveiliging: Als je oude cilindersloten hebt die gemakkelijk te openen zijn, kunnen dieven en inbrekers gemakkelijker je huis binnenkomen. Door het vervangen van de oude sloten door nieuwe en veiligere cilindersloten, kun je de veiligheid van je huis verbeteren.

 2. Sleutelbeheer: Als je veel oude sleutels in omloop hebt, is het vaak moeilijk om bij te houden wie er allemaal toegang heeft tot je huis of kantoor. Door het vervangen van de cilindersloten kun je ervoor zorgen dat er slechts een beperkt aantal sleutels in omloop zijn en kun je de controle houden over wie toegang heeft tot je eigendommen.

 3. Vernieuwing: Na verloop van tijd kunnen cilindersloten verslijten en beschadigd raken. Door deze te vervangen, zorg je ervoor dat de sloten in goede staat zijn en hun werk naar behoren kunnen doen.

 4. Verandering van de sloten: Als je net bent verhuisd naar een nieuwe woning, kan het verstandig zijn om de cilindersloten te vervangen om er zeker van te zijn dat je de enige bent die toegang heeft tot de woning.

Over het algemeen is het vervangen van cilindersloten een relatief eenvoudige manier om de veiligheid van je huis of kantoor te verbeteren en de controle over de toegang tot je eigendommen te behouden.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/veiligheidssloten/

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.