Logo 112Ridderkerk

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 05 mei 2022, 16:23

Veilige fietsoversteek dankzij verkeerslichten

Laatst bijgewerkt: donderdag 16:23 uur
RIDDERKERK – De oude oversteek over de Verbindingsweg – bij de bussluis – is afgesloten. De nieuwe oversteek ligt iets zuidelijker. Deze is dankzij verkeerslichten een stuk veiliger dan de oude oversteek. Dat is geen overbodige luxe, want op deze plek kruist het drukke fietsverkeer (met onder meer veel scholieren) het vele (vracht)verkeer naar en van Nieuw Reijerwaard. De betrokken scholen en bedrijven zijn direct over de fietsomleiding geïnformeerd.

Metamorfose
De IJsselmondse Knoop ondergaat een ingrijpende metamorfose. De aansluitingen Verenambachtseweg, IJsselmondse Randweg, Dierensteinweg en Verbindingsweg krijgen een dubbele kruising met verkeerslichten en extra opstelstroken. Ook komen er fietsonderdoorgangen.

Na de reconstructie van de IJsselmondse Knoop is er voor fietsers een vrije doorgang zonder gelijkvloerse kruisingen met gemotoriseerd wegverkeer. Tot het zover is zullen de fietsers moeten omrijden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.