Logo 112Ridderkerk

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) di 21 juni 2022, 21:04

Toe aan een nieuwe vloer? Vinyl er uit een houten vloer er in

Laatst bijgewerkt: dinsdag 21:04 uur

Je kijkt misschien al jaren tegen dezelfde vinyl vloer aan. Zelfs van familie en vrienden krijg je tegenwoordig op- en aanmerkingen dat je wel eens wat anders op de vloer kunt leggen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Er is namelijk op het gebied vloerbedekking enorm veel verkrijgbaar. En dan denken beslist niet alleen aan het klassiek wollen tapijt. Dat is meer iets uit grootmoeders tijd. Durf eens wat anders zoals bijvoorbeeld een mooie houten vloer, gietvloeren, pvc, of mooie karakteristieke plavuizen. Duizelt je het hierdoor behoorlijk, dan nemen we je bij deze graag bij de hand door vloerenland.

In je zoektocht zul je vooral kijken naar de prijs kwaliteit verhouding. Je kunt daarbij vooraf een bepaald budget in gedachten hebben dat je te besteden hebt. De prijs houten vloer of die van een gietvloer kan bij de verschillende aanbieders best nog behoorlijk verschillen. Neem daarom nooit een impulsieve beslissing op basis van een mooie foto of een gelikte video. Het beste lees je ook online reviews over de betreffende aanbieder of ga je naar een fysieke winkel in Ridderkerk om je goed te laten informeren. Heb je iemand in de familie die meer verstand van vloeren heeft, dan jezelf, neem die dan mee, zodat je niet in gladde verkooppraatjes trapt. Je kunt je ook van tevoren goed inlezen en een briefje zetten waar je eigenlijk naar op zoek bent, zo kom je niet in de verleiding om boven je budget uit te gaan.

De houten vloer staat bekend om de karaktervolle uitstraling die uitstekend past binnen elke woonstijl. Heb je donkere kleuren in huis dan is het verstandig om een lichte houten vloer te kiezen. Heb je echter een moderne strakke inrichting met hoofdzakelijk wit en grijs dan is juist een mooie donkere vloer met een spannende tekening in het hout aan te raden. Dit geeft de ruimte extra sfeer en karakter. Een houten vloer leg je meestal in langwerpige stroken die je in elkaar kunt schuiven of klikken. Je hebt hierbij de keuze uit onbewerkt hout of hout waar al een beschermingslaag op zit. Op onbewerkt hout kun je speciale parketlak op aanbrengen, zo verleng je de levensduur van je vloer aanmerkelijk. Mochten er in de toekomst slijtageplekken tevoorschijn komen, dan kun je een houten vloer, in tegenstelling tot dun laminaat, met een machine opschuren en daarna weer een nieuwe laklaag aanbrengen. Al met al is de houten vloer een duurzame investering die jarenlang meegaat. 

Zoek je toch een wat modernere en strakke ondergrond dan zijn gietvloeren op dit ogenblik helemaal de trend. Dit is een kunststof die op een egale ondergrond wordt gegoten. Daarbij kiezen veel mensen op dit ogenblik voor de betonlook gietvloer. Deze heeft het duurzame karakter van beton maar een mooiere uitstraling. Beton stond vroeger bekend om grijs en saai en zag je dan ook vaak terug in garages en schuren. Door de vele innovatieve toepassingen en de mogelijkheid om twee tinten te blenden krijg je een uniek karaktervol patroon.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.