Logo 112Ridderkerk

Redactie landelijk 0 reactie(s) zo 30 januari 2022, 16:30

Storm Corrie trekt vanaf maandagochtend over Nederland, zeer zware windstoten verwacht

Laatst bijgewerkt: zondag 30 jan 2022 om 17:50 uur

NEDERLAND – Morgen trekt storm Corrie over Nederland. Het KNMI heeft code oranje afgegeven. Code oranje geldt maandag voor Noord-Holland, Friesland en het Waddengebied. Voor de rest van Nederland roept het KNMI code geel uit. Het verkeer zal hinder van de windstoten ondervinden en er is mogelijk ook wateroverlast aan de kust en bij het IJsselmeer.

Met name in de tweede helft van de ochtend heeft de noordwestelijke helft van het land te maken met zware windstoten van 90-100 km/uur. In het (noord)westelijk kustgebied, mogelijk ook rondom het IJsselmeer, komen dan zeer zware windstoten van 100-110 km/uur voor. Dieper landinwaarts worden zware windstoten van 75-90 uur verwacht.

Door de harde wind is het mogelijk dat bomen omvallen en dakpannen van huizen kunnen waaien. Rijkswaterstaat waarschuwt dat weggebruikers overal in het land rekening moeten houden met de zware windstoten. Het advies is om weer- en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en het rijgedrag aan te passen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.