Logo 112Ridderkerk

IJs
Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 19 juli 2022, 17:40

Ridderkerkse zorginstellingen voorbereid op grote hitte

Laatst bijgewerkt: dinsdag 17:40 uur
RIDDERKERK – Deuren en ramen zijn dicht als het buiten warmer is dan binnen. De bewoners worden nu even binnengehouden. Zij krijgen extra drinken en ijs.

Aanhoudende hitte vormt een risico voor de gezondheid van bepaalde groepen mensen, zoals ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken en mensen met overgewicht. Deze risico’s variëren van lichte verschijnselen, zoals vermoeidheid en jeuk tot ernstige aandoeningen met mogelijk levensbedreigende gevolgen. Ook (jonge) kinderen vormen een risicogroep.

Belrondje

Locoburgemeester Henk van Os maakt zich er geen zorgen over dat de Ridderkerkse instellingen hun verantwoordelijkheid kennen op deze extreem hete dagen. Een belrondje vanuit het gemeentehuis naar alle instellingen heeft dat beeld alleen maar bevestigd. ,,Het zijn bijzondere dagen. Ik roep iedereen op om extra te letten op onze kwetsbare inwoners. De tips van GGD en RIVM kunnen daarbij helpen’’, aldus Van Os.

Met het Nationaal Hitteplan maakt het RIVM organisaties, professionals en vrijwilligers die zijn betrokken bij de zorgverlening aan ouderen en chronisch zieken extra alert op het feit dat het voor langere periode warm wordt. Zo kunnen zij passende maatregelen nemen om mensen goed te verzorgen tijdens de hitteperiode en negatieve gezondheidseffecten beperken.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.