Logo 112Ridderkerk

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 04 maart 2022, 17:40

Ridderkerk onderzoekt mogelijkheden opvang vluchtelingen uit Oekraïne

Laatst bijgewerkt: vrijdag 17:40 uur
RIDDERKERK – De gemeente Ridderkerk onderzoekt de mogelijkheden voor het creëren van opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne. Dat wordt gedaan in samenwerking met de maatschappelijke partners.

Dit vloeit voort uit het aanbod van de regio Rotterdam-Rijnmond om in eerste instantie 2000 vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Hiermee helpen de gemeenten de Rijksoverheid om een korte periode van nijpend tekort aan opvangplekken te overbruggen.

De gemeenten in de regio werken onder regie van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond aan een structuur voor een regionale, gecoördineerde opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Er wordt rekening gehouden met een grote toestroom.

Aanbod van particulieren en bedrijven
Steeds meer mensen en bedrijven uit de regio Rotterdam-Rijnmond willen tijdelijke opvangplaatsen beschikbaar stellen. Voor het aanbieden van deze opvang door particulieren stelt de Veiligheidsregio aanstaande maandag een speciaal telefoonnummer in werking: 088-877 9003. Ook kan een formulier op de website Rijnmondveilig.nl worden ingevuld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.