Redactie brand 0 reactie(s) do 14 april 2022, 17:51

Ridderkerk heeft een wijkbrandweerman

RIDDERKERK – Delano van Berkel gaat als wijkbrandweerman voor Ridderkerk aan de slag. Hij werkt vanuit de kazerne op de hoek van de Mr. Troelstrastraat en Jhr. van Karnebeekweg.

Donderdag 7 april tekenden burgemeester Anny Attema en Arjen Littooij, directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), een overeenkomst, voorlopig voor een jaar.

Steeds meer regio’s stellen een wijkbrandweerman/-vrouw aan. Het doel is bewustwording via persoonlijk, laagdrempelig contact met inwoners en organisaties. De wijkbrandweerfunctionaris heeft een verbindende rol in de wijk. Inwoner kunnen met vragen over brandveiligheid bij hem terecht.

Arjen Littooij: “Zoals de wijkagent de spil is in de politieorganisatie, kan de wijkbrandweerman dat zijn bij de brandweer. Hij of zij helpt de inwoners om brand te voorkomen. Door advies en tips te geven, bijvoorbeeld op scholen, bij woningcorporaties of senioren. Mooi dat Ridderkerk hieraan meedoet.”

Burgemeester Anny Attema is ervan overtuigd dat het werk vruchten gaat afwerpen. “Het succes van de wijkbrandweerman of -vrouw in de regio is opgevallen. Vandaar dat de gemeenteraad unaniem een motie aannam om er ook in Ridderkerk één aan te stellen.”

Delano van Berkel is bereikbaar via 06 – 2554 8107 en [email protected]

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons