Logo 112Ridderkerk

Redactie misdaad 0 reactie(s) di 15 februari 2022, 20:54

Politie schiet verdachte van beroving neer op de Blaauwstraat in Rotterdam

Laatst bijgewerkt: woensdag 16 feb 2022 om 04:39 uur

ROTTERDAM – Agenten van de politie in Rotterdam hebben op 15 februari rond 19.10 uur zich genoodzaakt gevoeld om te schieten bij de aanhouding van een verdachte, waarbij deze in zijn voet werd geraakt. Ook een agent raakte lichtgewond, niet door het schieten.

Het schietincident gebeurde op een schoolplein aan de Blaauwstraat/hoek Kromhoutstraat in Rotterdam. In het gebouw, waar een middelbare school is gehuisvest, waren op dat moment alleen enkele schoonmakers aan het werk. Er waren geen leerlingen of docenten aanwezig.

Beroving
De aanhouding volgde na een beroving op de De Klerkstraat in Rotterdam om 18 uur, waarna de dader(s) in een auto wegreden. Bij de beroving was mogelijk een vuurwapen gezien. De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in. De bewuste auto werd later door agenten gezien en een achtervolging was een feit.

Meerdere schoten
In de (doodlopende) Blaauwstraat stopte de auto en stapte de inzittende bij het schoolplein uit. Agenten voelden zich genoodzaakt meerdere schoten te lossen. De verdachte kon snel worden aangehouden. Voor hem is medische hulp ingeschakeld.

De politie onderzoekt de beroving. Het onderzoek naar het schieten ligt in handen van de Rijksrecherche.

112 Rotterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Rotterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Rotterdam. Alle 112 alarmeringen uit Rotterdam kan je live volgen via 112 meldingen Rotterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.