Redactie 112 0 reactie(s) za 12 juni 2021, 15:44

Drietal met machete aangehouden in Barendrecht voor poging straatroof

Laatste update: 23 aug 2021 17:28 uur

BARENDRECHT – Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding van een oplettende burger dat er drie jongens stonden bij een fietserstunneltje aan de Middeldijk in Barendrecht. Een van deze jongens zou een machete bij zich hebben. Het drietal, 14 en 15 jaar oud, is aangehouden. De politie is nog op zoek naar twee personen op een scooter die daarvoor door de verdachten zijn staande gehouden maar weer door wisten te rijden. We komen graag met hen in contact om te horen wat er precies gebeurd is.

Na de melding van een getuige waren agenten snel ter plaatse. Dat hadden de jongens ook in de gaten, en zij gingen er vandoor. Het werd een achtervolging vanaf de Middeldijk over de groenstrook langs de Carnisserbaan richting de Kilweg. In deze groenstrook werden twee van de drie verdachten aangehouden. De laatste verdachte is op de Londen aangehouden. Deze verdachte was door de sloot gezwommen tussen de Carnisserbaan en de Londen. De verdachten uit Heinenoord, Maasdam en Oud-Beijerland bleken minderjarig en zijn aangehouden voor een (poging) straatroof en verboden wapenbezit.

Het onderzoek is nog gaande en daarvoor wil de politie graag spreken met de opzittenden van een scooter, waarvan door getuigen gezien is dat zij ook gestopt en aangesproken zijn door de verdachten. We willen graag weten wat hen is overkomen.

Bent of kent u een van de opzittenden? Neem contact met de recherche Spijkenisse via 0900-8844

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons