Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 04 juni 2021, 19:48

Wat is een e-sigaret?

Laatst bijgewerkt: maandag 17:29 uur

RIDDERKERK – E-sigaretten werden voor het eerst ontwikkeld in China en werden in 2007 op de Amerikaanse markt geïntroduceerd. Velen lijken qua uiterlijk genoeg op elkaar om te worden aangezien voor gewone tabakssigaretten. Maar als je naar binnen kijkt, zie je het belangrijkste verschil: dit is een tabaksvrij product. E-sigaretten zijn eigenlijk verdampers; in plaats van tabak te verbranden, verwarmt het mechanisme een vloeistof. De vloeistof verandert in damp, die vervolgens wordt ingeademd of “verdampt”. Hoewel sommigen beweren dat damp gezondheidsvoordelen biedt ten opzichte van traditionele sigarettenrook, zijn regelgevende instanties en sommige gezondheidsexperts er niet zo zeker van dat dit waar is. 

Geen rook maar damp

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je jouw aansteker of lucifers kwijtraakt als je een e-sigaret rookt – er valt niets aan te steken. In plaats daarvan werken e-sigaretten op een lithiumbatterij; elk bevat ook een verdampingskamer en een patroon gevuld met vloeistof. Wanneer je op jouw e-sigaret blaast zoals je ook op een gewone sigaret zou doen, voedt de batterij het apparaat om de vloeistof te verwarmen en te verdampen. Sommige e-sigaretten hebben een sigaretachtige LED-tip die rood oplicht (of een andere kleur, afhankelijk van het product dat je gebruikt), maar niet al deze rookloze gadgets lijken op gewone sigaretten. Omdat ze geen tabak verbranden, is er geen rook, geen koolmonoxide en geen geur; wat je inademt is damp.

 

Is een vape hetzelfde als een e-sigaret?

Er is geen verschil. Elektronische sigaretten geven damp af. Maar wat betreft andere termen: 

  • Een vape is meestal een Advanced Personal Vaporizer (APV). Bijna altijd hebben deze apparaten een kleine computer die de hoeveelheid, dikte en de algemene eigenschappen van de damp regelt.
  • Een mech-mod is een afkorting voor een mechanische mod. Ze zijn te vinden als mech mod vapes of mech mod kits, afhankelijk van of ze als een volledig pakket worden verkocht.

 

E-sigaretten zijn rookvrij en tabak vrij 

E-sigaretten zijn rookvrij en tabak vrij, maar ze zijn niet nicotinevrij. De vloeistof in e-sigaretten is meestal een combinatie van nicotine, smaakstoffen (zoals kauwgom of watermeloen), propyleenglycol (een oplosmiddel) en andere toevoegingen. De hoeveelheid nicotine hangt af van het mengsel van de specifieke vloeistof-nicotinecartridge die in het apparaat is geïnstalleerd. Sommige producten bevatten hoeveelheden nicotine die vergelijkbaar zijn met die van gewone tabakssigaretten, terwijl andere niveaus bevatten die dichter bij die van een lichte of ultralichte sigaret liggen. Er zijn ook cartridges beschikbaar die gearomatiseerde vloeistof zonder nicotine bevatten, voor gebruikers die de zintuiglijke ervaring van het roken van een sigaret willen zonder de schadelijke effecten. Ben je op zoek naar een e-sigaret? Dan kun je terecht bij E-smokewinkel Ridderkerk!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.