Redactie 112 0 reactie(s) do 27 mei 2021, 15:21

Automobilist haalt politiewagen in over de vluchtstrook op de A38 bij Ridderkerk

Laatst bijgewerkt: maandag 17:29 uur

RIDDERKERK – Een 29-jarige man uit Goudriaan aangehouden na gevaarlijk rijgedrag op de A38 bij Ridderkerk. In de avond van dinsdag 25 mei, reden agenten in een herkenbare politieauto op de autosnelweg A38 in de richting van Ridderkerk. Plotseling werden ze via de rechterkant over de vluchtstrook ingehaald door een automobilist. Vervolgens zagen ze hem nog meer auto’s aan de rechterzijde via de vluchtstrook inhalen en dat hij bij andere automobilisten aan het bumperklever was.

Naar aanleiding van dit asociale rijgedrag werd de bestuurder staande gehouden op de Rotterdamseweg. Van hem werd een blaastest afgenomen en bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De bestuurder blies een F indicatie waarna de 29-jarige man uit Goudriaan werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau in Ridderkerk werd er van de verdachte een ademanalyse test afgenomen. Hij blies 600 UGL waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Tegen de verdachte zijn diverse processen-verbaal opgemaakt. Ook heeft de verdachte een rijvaardigheidsonderzoek aangekondigd gekregen.

Uit onderzoek in het politiesysteem bleek dat dit al de derde keer in 5 jaar tijd was dat hij voor het rijden onder invloed werd aangehouden. De verkeersofficier zal hier in de strafmaat rekening mee houden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.