Redactie 112 0 reactie(s) zo 25 april 2021, 15:28

Agenten lichtgewond bij aanhouding agressieve automobilist in Ridderkerk

Laatste update: 23 aug 2021 17:29 uur

RIDDERKERK – Twee agenten van de Rotterdamse politie zijn op 22 april lichtgewond geraakt toen zij in Ridderkerk een agressieve automobilist uit Piershil wilden aanhouden.

De 46-jarige verdachte had kort voor zijn arrestatie op de A15 een kleine aanrijding met een andere automobiliste gehad. Beiden reden na de botsing door naar de Veren Ambachtsweg in Ridderkerk, waar de automobiliste verhaal bij de man uit Piershil ging halen. Er ontstond meteen ruzie.

Bemiddelen
Twee boa’s kwamen op de verkeersruzie af met het doel tussen beide verkeersdeelnemers te bemiddelen en de ruzie te sussen. De man uit Piershil was echter agressief en beledigde de boa’s. Toen zij hem, samen met inmiddels gearriveerde agenten wilden aanhouden, ging de man vol in verzet. Twee agenten liepen ieder een verdraaide arm op toen ze de agressieve man in bedwang wilden houden. Pas na het gebruik van pepperspray werd de man enigszins rustig. Na een nacht cel en verhoor is hij heengezonden. De twee agenten zijn beide in het ziekenhuis bekeken, maar hoefden niet te blijven.

Onacceptabel
Geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons