Logo 112Ridderkerk

Redactie 112 0 reactie(s) wo 10 maart 2021, 17:08

Persoon doet zich via WhatsApp voor als zoon en vraagt geld over te maken

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:30 uur

ROTTERDAM / SLUIS – Een inwoonster van de gemeente Sluis is het slachtoffer geworden van WhatsApp-fraude. Een persoon benaderde haar via dit chatprogramma en deed zich valselijk voor als haar zoon. De nog onbekende dader haalde haar over ruim 2000 euro over te maken naar ‘zijn’ bankrekening.

Een inwoonster van Sluis wordt eind vorig jaar slachtoffer van de zogenaamde ‘Vriend in noodfraude”. Via What’s app werd zij benaderd door een persoon die zich voordeed als haar zoon. De oplichter vertelde dat er water op zijn telefoon was gevallen. Hij kon niet in zijn mobiel bankieren komen maar moest wel met spoed enkele facturen betalen. Hij vroeg zijn ‘moeder’ om het geld even voor te schieten en voor hem te betalen. Vervolgens stuurde hij de bankgegevens door waarna het slachtoffer het gevraagde geldbedrag daar naar toe overmaakte. Dezelfde dag worden er in Rotterdam van deze rekening meerdere keren geld opgenomen. De pinner staat op beeld. Wie herkent de pinner?

112 Rotterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Rotterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Rotterdam. Alle 112 alarmeringen uit Rotterdam kan je live volgen via 112 meldingen Rotterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.