Logo 112Ridderkerk

Redactie 112 0 reactie(s) di 16 februari 2021, 20:09

Navigatiesystemen gestolen uit tientallen auto’s in Barendrecht en Ridderkerk

Laatst bijgewerkt: maandag 17:30 uur

Ridderkerk. Barendrecht, Ridderkerk en de Hoeksche Waard worden geteisterd door een groep autokrakers. Vanaf 1 december 2020 hebben de autokrakers maar liefst 54 maal toegeslagen in de hierboven genoemde plaatsen.

De verdachten hebben het gemunt op de navigatiesystemen in de auto’s. Het gaat hierbij om voertuigen, waarbij het alarm niet afgaat bij het inslaan van het achterruitje. Tijdstippen kennen ze niet, want ze slaan zowel overdag als ’s avond en ’s nachts toe. Dit doen ze in woonwijken maar ook op bedrijventerreinen. Op bijvoorbeeld het parkeerterrein bij hotel van der Valk in Ridderkerk, hebben de verdachten diverse keren toegeslagen.

Ze rijden rond in verschillende auto’s met wisselende gestolen kentekenplaten. Soms is de kentekenplaat aan de voorzijde van het voertuig niet gelijk met die van de achterzijde. De kentekenplaten zitten vast met een tie-wrap.

Op de gedeelde beelden kunt u de werkwijze zien van de verdachten. Op de beelden ziet het verdachte voertuig, een grijze Renault Laguna (station) stopt naast een personenauto. Vervolgens stappen er twee mannen uit de Renault Laguna. De bestuurder houdt de motor draaiende. Hierna wordt er een ruit ingeslagen van de personenauto er naast, de portieren geopend en verwijderen de twee mannen in korte tijd de navigatie met bijbehorende accessoires.

Heeft u informatie over de groep autokrakers? Alle informatie is welkom! U kunt bellen met de opsporingstiplijn van de politie via 0800-6070. Anoniem bellen met Meld Misdaad Anoniem kan ook via 0800-7000 of digitaal via: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Ziet u een verdachte situatie gelijk aan de bovengenoemde omschrijving bel dan direct 112!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.