Logo 112Ridderkerk

Redactie 112 0 reactie(s) di 09 februari 2021, 18:48

Airsoftwapen in beslag genomen in Ridderkerk na schieten in het openbaar

Laatst bijgewerkt: maandag 17:30 uur

RIDDERKERK – Op zondag 7 februari in de middag kreeg de politie een melding dat er in het Donckebos in Ridderkerk 2 mannen met een nepvuurwapen, gelijkend op een AK47, aan het schieten waren. De melder wist zelf te vertellen dat het om een airsoftwapen ging omdat hij zelf lid was van een airsoftwapen club.

De melder hield, terwijl de politie onderweg was, zicht op de twee mannen en zag dat ze richting de Spuistraat in Ridderkerk liepen. Toen agenten op de Spuistraat aankwamen zagen ze dat twee mannen lopen, waarvan één man een op een automatisch vuurwapen gelijkend voorwerp, bij zich droeg.

De agenten hebben de man aangeroepen dat hij het wapen op de grond moest leggen. Nadat hij dit deed hebben de agenten de mannen, een 20 jarige man uit Ridderkerk en een 18 jarige man uit Rotterdam gemaand tegen de muur te gaan staan en daarna gecontroleerd.

Na onderzoek bleek dat de man lid was van de Nederlandse Airsoft Sportbond, hij had ook een pas bij zich van de bond. Echter is het streng verboden volgens de wet om je met het wapen op de openbare weg te bevinden en ook om er mee te schieten. Zijn verklaring was dat hij enkele testen wilde doen met het wapen. Zoals u begrijpt is het niet echt handig om dit in het openbaar te doen… De 20 jarige man uit Ridderkerk ontving derhalve een proces-verbaal. Het airsoftwapen is in beslag genomen.

Nepvuurwapens levensgevaarlijk!
Regelmatig worden we als politie straat geconfronteerd met personen die nepvuurwapens bij zich hebben. Vaak zijn deze replica’s nauwelijks van echt te onderscheiden. Zeker niet voor een agent die op straat in een split second moet beslissen of hij moet ingrijpen of niet. Als er een melding binnenkomt van iemand rondloopt met een wapen wordt zo’n melding opgepakt volgens de protocollen van een echt vuurwapen.

De politieagenten die de melding krijgen kunnen, afhankelijk van de casus en hun inschatting, een BTGV-procedure opstarten. BTGV staat voor “benaderingstechniek gevaarlijke verdachten”. De procedure houdt in dat wij ons dienstwapen mogen pakken en richten als dat nodig is. Als de persoon met het wapen de aanwijzingen van de agent niet opvolgt, kan dat betekenen dat wij ons dienstwapen gebruiken en schieten. Hoe erg zou het zijn als later blijkt dat het om een nepwapen gaat?’

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.