Redactie 112 0 reactie(s) vr 08 mei 2020, 16:33

Dronepiloten aangehouden na poging smokkel gevangenis Krimpen

Laatste update: 23 aug 2021 17:35 uur

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Agenten hielden donderdagavond drie mannen aan nadat ze met een drone probeerden een pakketje de gevangenis in Krimpen aan den IJssel binnen te smokkelen.

Aan de Capelse kant van de IJssel had het drietal vrij uitzicht op de Penitentiaire Inrichting aan de andere kant van de rivier en zo dachten ze met een drone een pakketje te kunnen droppen. Dit lukte niet, want de P.I. Krimpen heeft veel maatregelen genomen om dat te voorkomen. De mannen probeerden de drone terug te vliegen en dat bleef agenten die de ‘piloten’ zochten niet onopgemerkt. De man die de drone op afstand bestuurde werd direct aangehouden. De andere twee gingen er vandoor. Onder andere met hulp van een voorbijganger die zijn fiets afstond, konden ook zij worden aangehouden. De twee Rotterdammers van 32 en 36 jaar en een 41-jarige man uit Ridderkerk zitten vast.

Met hulp van een speurhond werden de drone en het pakketje dat de verdachten wilden droppen gevonden. Het bevatte onder andere een telefoon en kleine hoeveelheden vermoedelijk drugs dat in beslag is genomen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons