Redactie 112 0 reactie(s) vr 20 maart 2020, 14:10

Snelle aanhouding na schietpartij in Alblasserdam

Laatste update: 23 aug 2021 17:36 uur

ALBLASSERDAM – Een 22-jaige Alblasserdammer raakte donderdagavond gewond bij een schietincident aan de Nicolaas Beetsstraat. Kort erop hielden agenten een 27-jarige man uit Zwijndrecht aan. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang en de politie spreekt graag met getuigen.

Even na 21:00 uur hoorden getuigen schoten en belden het alarmnummer. Hulpdiensten troffen de gewonde man uit Alblasserdam gewond op straat aan. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. Hij raakte niet levensbedreigend gewond. Direct startten agenten een zoektocht naar de vermoedelijke schutter en hadden veel aan een goed signalement van de auto waarin hij wegreed.

VW Lupo met zwarte strepen
De donkerkleurige Volkswagen Lupo met zwarte strepen op de motorkap werd al snel gezien in de omgeving van NS station Zwijndrecht en agenten dwongen de bestuurder te stoppen. Met de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten, dus met getrokken vuurwapen, werd hij aangehouden. De verdachte was in bezit van een vuurwapen, dat in beslag is genomen. De rol van de man wordt onderzocht.

Was u getuige?
Mogelijk waren anderen betrokken bij het schietincident en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Was u getuige en heeft u nog niet met de politie gesproken? Heeft u de VW Lupo zien rijden? Heeft u beelden? Of heeft u andere informatie die van belang is? Deel het met de recherche van district Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.nl .