Logo 112Ridderkerk

Redactie 112 0 reactie(s) za 08 februari 2020, 16:53

Brandweer laat zich niet verrassen door aankomende storm Ciara

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:36 uur

NEDERLAND – Net als de andere korpsen in Nederland is de brandweer van Olst goed voorbereid op de aankomende storm van zondag. Op de brandweerkazerne aan de Industrieweg in Olst is het zaterdagochtend al een drukte van belang. “We controleren vooraf de portofoons en of we bijvoorbeeld voldoende kettingzagen hebben en of er genoeg brandstof en smeermiddelen voor dat gereedschap is.”. aldus woordvoerder Rudy Bongertman.

“We maken deel uit van de Veiligheidsregio IJsselland en mocht het zover komen, dat er vele meldingen met stormschade binnenkomen, dan wordt de “Lokale afhandel procedure bij Stormen” opgestart. Dat houdt in dat alle manschappen opgeroepen worden om naar hun brandweer kazernes te gaan. In de kazerne in Olst is dan een tijdelijke meldkamer bemand door twee personen. Daarmee worden dan de korpsen Olst, Wijhe, Wesepe en Welsum aangestuurd. We hebben hiervoor meerdere hulpverleningsvoertuigen en meer dan 60 man ter beschikking.”, aldus Bongertman.

Daarnaast benadrukt de woordvoerder dat mensen alleen voor ‘acute noodgevallen’ de brandweer moeten bellen. “Anders wordt de centrale meldkamer overspoeld door 112-telefoontjes, terwijl we niet voor elke afgebroken tak groots hoeven uit te rukken.”

  • Woont u in hoogbouw, controleer dan of er losse spullen op het balkon liggen;
  • Tuinmeubilair en losse spullen in de tuin kan je het best opbergen;
  • Zorg dat rolluiken en zonneschermen goed vast zitten en opgerold zijn;
  • Check of dakpannen en dakgoten vast zitten;
  • De schutting is een goede windvanger. Controleer of deze goed vast staat;
  • Parkeer je auto uit de buurt van bomen;
  • Help ook de (oudere) buurman of buurvrouw om zich voor te bereiden op slecht weer!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.