Redactie 112 0 reactie(s) do 18 oktober 2018, 18:13

Leiden helm en scooter naar identiteit schutter Willem Ruyslaan?

Laatst bijgewerkt: maandag 17:42 uur

ROTTERDAM – Het rechercheteam dat het schietincident op de kruising van Oudedijk-Willem Ruyslaan onderzoekt, geeft naast het signalement van de schutter ook een foto van de helm en scooter van de vermoedelijke schutter vrij.

Het team wil zo snel mogelijk de identiteit van de verdachte achterhalen. Ook vraagt het team om bewoners en omstanders die camerabeelden van het schietincident hebben, die met het team te delen.

Woensdagochtend 17 oktober rond elf uur loste de verdachte meerdere schoten af op een 64-jarige Rotterdammer, die op dat moment met een bijrijder in een zilvergrijze Volkswagen Polo bij de kruising stilstond. De passagier bleef ongedeerd. Het gaat vermoedelijk om een afrekening in het criminele circuit.

Aanrijding
De schutter reed vervolgens op een scooter op de Oudedijk weg in de richting van de Kralingse Zoom. In het verlengde van de Oudedijk op de ‘s-Gravenweg veroorzaakte de scooterrijder een aanrijding en ging hij te voet verder. En liet zijn scooter achter. Door de forse aanrijding is de dader vermoedelijk gewond geraakt. Mogelijk liep de man vanaf dat moment mank en is hij in de richting van de Kralingse Zoom gelopen. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat de dader bij metrostation Kralingse Zoom op de metro is gestapt. Ondanks een massale en langdurige zoektocht ontbreekt sindsdien het spoor naar de dader.

Schutter
Heeft u de schutter gezien, voor, tijdens of na het schietincident? Of heeft u een vermoeden wie de schutter zou kunnen zijn, door een combinatie van het signalement, de helm en de scooter? De schutter is een forse man, 1.75/1.85m lang met een donkere huidskleur en een aantal getuigen meent ook baardgroei te hebben waargenomen. Hij droeg donkere kleding en een zwarte helm (zie foto) Mogelijk droeg hij een donker petje onder zijn helm met de klep naar voren. Hij reed op een zwarte scooter van het merk/type Gilera Runner, vermoedelijk zonder bromfietsplaatje (zie foto). De scooter heeft van origine een rode kleur maar is in zwart overgespoten.

Beelden zijn welkom
Behalve beelden ten tijde van het incident zijn ook beelden van vóór het incident welkom. De politie heeft aanwijzingen dat de dader zich in de uren voorafgaand aan het incident al in de buurt van de Willem Ruyslaan, de Oudedijk en de Lusthofstraat ophield en het slachtoffer heeft opgewacht. Ook toen hebben getuigen een man gezien die aan voornoemd signalement voldeed.

Criminele milieu
Naast beelden is alle informatie die mogelijk kan leiden naar de dader zeer welkom. Het onderzoeksteam vraagt met name aandacht voor de combinatie van het dadersignalement en de gebruikte scooter en helm. Het slachtoffer is een bekende van de politie en mede ook gelet op de aard van het incident wordt serieus rekening gehouden met een afrekening in het criminele milieu. Heeft u waardevolle informatie en heeft u nog niet met de politie gesproken? U kunt bellen met het rechercheteam via 0900-8844. Of geef uw tip door onderaan deze pagina. Daar kunt u ook mediabestanden uploaden.

Getuigen en tipgevers kunnen ook met het Team Criminele Inlichtingen bellen op 079-3458999. Anoniem kunt u uw informatie kwijt bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.