Logo 112Ridderkerk

Redactie 112 0 reactie(s) zo 23 september 2018, 17:48

Stomdronken automobilist rijdt in op motoragent

Laatst bijgewerkt: maandag 17:43 uur

ROTTERDAM – Een 32-jarige motoragent kreeg zondagochtend de schrik van zijn leven toen de bestuurder van een personenauto onverwachts op hem in reed. De 29-jarige Rotterdammer kon later worden aangehouden op verdenking van poging doodslag, was dronken, had drugs gebruikt en was zeer agressief richting agenten.

De motorrijder reed om 02:30 uur over de Dordtselaan toen er vanuit een parkeervak, voor hem volkomen onverwacht, een personenauto zonder verlichting wegreed. De motorrijder kon een ongeval ternauwernood voorkomen door scherp weg te sturen. Hierna wilde hij de bestuurder van de auto aanspreken om hem te wijzen op zijn onverantwoordelijk rijgedrag. Hij sommeerde de bestuurder om de auto op de stoep te parkeren. In plaats van deze aanwijzingen op te volgen, gaf de man vol gas en reed op de motoragent in. Die kon door snel gas te geven een aanrijding met de auto voorkomen. De man raakte daarbij wel een andere geparkeerde auto, verliet hierna zijn eigen auto en rende weg. Hij kon korte tijd later in de directe omgeving worden aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

Stomdronken
Aan het bureau bleek de man zo dronken dat een blaastest niet kon worden afgenomen. Een arts kwam daarop naar het bureau om van de man een bloedproef af te nemen. De 29-jarige verdachte werd daarna ingesloten voor nader verhoor. Hij beschikte niet over een rijbewijs. De politieman deed aangifte van poging doodslag.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.