Redactie lokaal 0 reactie(s) vr 03 augustus 2018, 23:48

Verwaarloosde roofvogel van balkon gered

Laatst bijgewerkt: maandag 17:43 uur

IJSSELMONDE – De politie heeft, met assistentie van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, een verwaarloosde Roodstaartbuizerd in beslag genomen in IJsselmonde. De vogel had op het balkon te weinig ruimte, geen beschutting tegen het weer en kreeg niet het juiste voedsel. Tegen de eigenaar is een proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg tips binnen dat de vogel, die als huisdier op het balkon gehouden werd, zou worden verwaarloosd en is bij de eigenaar op bezoek gegaan. De agenten troffen de vogel in slechte omstandigheden aan. “Het dier werd op een veel te klein balkon gehouden, terwijl zo’n vogel normaal ongeveer 20 vierkante meter ruimte nodig heeft”, aldus de dierenpolitie tegenover het AD. Het dier kreeg ook niet de juiste voeding.

Niet verboden
Het is niet verboden om deze vogelsoort als huisdier te houden. Wel is er een certificaat nodig én moeten eigenaren zich houden aan regels omtrent de verzorging van de dieren. De eigenaar van deze vogel hield zich duidelijk niet aan de voorschriften. LID-inspecteur Wilfred komt vaker grote vogels tegen in verkeerde en veel te kleine kooien en benches: “Mensen moet zich echt eerst goed (laten) informeren over de juiste zorg en huisvesting van zo’n dier, wat ik af en toe tegenkom is je reinste dierenmishandeling. Dat moet echt stoppen”. Hij is dan ook blij dat deze vogel nu van dit balkon weg is. Tegen de eigenaar is een proces-verbaal opgemaakt en het Openbaar Ministerie gaat bepalen wat er verder met de vogel en eigenaar gaat gebeuren.

Bron: Dierenbescherming.nl

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.