Redactie 112 0 reactie(s) do 31 mei 2018, 17:35

Vijfde verdachte gearresteerd in onderzoek dubbele liquidatie Rotterdam Beverwaard

Laatst bijgewerkt: maandag 17:44 uur

ROTTERDAM – Een 24-jarige Rotterdammer is afgelopen maandag gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij op 20 december 2017 in Rotterdam Beverwaard. Twee Rotterdammers van 25 en 26 jaar kwamen tijdens de schietpartij om het leven. De politie startte meteen een uitgebreid onderzoeksteam. In totaal zijn nu vijf Rotterdammers aangehouden voor de schietpartij op de Rhijnauwensingel.

Verdachten
De 24-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht dat hij bij de voorbereidingen van de schietpartij op 20 december betrokken is geweest. Wat zijn rol precies is geweest, wordt op dit moment verder onderzocht.

Het onderzoek leidde in februari al naar vier verdachten. De eerste verdachte van 18 jaar werd dinsdagochtend 13 februari aangehouden. Hij was tijdens het schietincident overigens 17 jaar. Twee dagen later, donderdagmiddag 15 februari, werd de tweede verdachte, eveneens een 18-jarige jongen, gearresteerd. Ook hij was ten tijde van de schietpartij 17 jaar. De derde verdachte (tevens 18 jaar) zat al in hechtenis. Hij werd aangehouden in een woning waar na doorzoeking een AK47 werd aangetroffen. Na onderzoek bleek dit het wapen te zijn dat is gebruikt bij de dodelijke schietpartij. De vierde verdachte, een 16-jarige Rotterdammer, werd eind februari aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Hij was tijdens het schietincident nog maar 15 jaar oud en is in afwachting van behandeling van zijn zaak op zitting, inmiddels op vrije voeten gesteld.

Slachtoffers en onderzoek
Het afgelopen half jaar onderzocht een grootschalig opsporingsteam het schietincident op de Rhijnauwensingel. Daarbij kwamen woensdagavond 20 december de 25-jarige Lindomar Elizabeth en de 26-jarige Gilbert Henrietta om het leven. De liquidatie was voorbereid. De slachtoffers werden in de gaten gehouden en waren net in hun auto gestapt, toen er vanuit een passerende Audi Station met een automatisch vuurwapen (Kalashnikov, type AK47) op hen werd geschoten. Inmiddels lijkt het onderzoek erop te wijzen dat de daders het voornamelijk gemunt hadden op de 26-jarige Gilbert Henriëtta. De politie denkt dat de aanleiding voor de liquidatie gelegen is in het criminele circuit.

Impact schietpartij
De schietpartij vond plaats middenin een woonwijk. In een woning waar de auto toevallig voor geparkeerd stond, vond de politie meerdere kogelinslagen. Gelukkig raakte de bewoner niet gewond. Geweld, en zeker vuurwapengeweld in deze vorm, is onacceptabel. De ernst van het schietincident waarbij twee dodelijke slachtoffers vielen en de impact in de wijk zijn voor de politie aanleiding om direct op te schalen naar een Team Grootschalige Opsporing (TGO). De politie en het Openbaar Ministerie zetten alles op alles om dergelijk excessief geweld de kop in te drukken.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.