Logo 112Ridderkerk

Redactie 112 0 reactie(s) ma 05 februari 2018, 17:29

Twee verdachten in onderzoek dodelijk handgemeen Jip Jurg vrij gelaten

Laatst bijgewerkt: maandag 17:46 uur

ROTTERDAM – De politie heeft twee verdachten in het onderzoek naar het overlijden van een 32-jarige Rotterdammer na een vechtpartij op het Schouwburgplein, in vrijheid gesteld. Het gaat om de 27- jarige man uit Schiedam en een 37- jarige man uit Den Haag. De twee mannen blijven verdachten in het onderzoek.

De hoofdverdachte, een 37-jarige Rotterdammer, zit nog steeds vast. De aanhouding van de man is maandag getoetst door de rechter-commissaris. Hij zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij geen contacten met de buitenwereld kan onderhouden, alleen met zijn advocaat.

De 32-jarige Jip Jurg werd zondag 28 januari levenloos in zijn woning gevonden. Hij was twee dagen eerder, in de nacht van vrijdag op zaterdag, betrokken geweest bij een vechtpartij voor de Rotterdamse schouwburg. Sectie heeft uitgewezen dat hij aan inwendig letsel is overleden. Vorige week woensdag meldde de Schiedammer zich op het politiebureau en werd hij aangehouden. De twee andere verdachten meldden zich afgelopen vrijdag op het politiebureau en werden toen aangehouden.

Informatie of beelden?
Het rechercheteam wil nog steeds in contact komen met mensen die op en rond het Schouwburgplein waren in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 02.30 en 03.45 uur. Er waren op dat moment veel bezoekers van het International Filmfestival Rotterdam. Het team komt graag met mensen in contact die de vechtpartij hebben gezien of andere informatie hebben over wat er voorafgaand aan het incident is gebeurd. Weet u andere details of heeft u camerabeelden die van belang kunnen zijn voor dit onderzoek? Neemt u dan alstublieft contact op met het onderzoeksteam via de gratis opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond
Morgen besteedt het programma Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak. De uitzending is om 20.30 uur op NPO 1. Ook het lokale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond besteedt aanstaande donderdag om 17.15 uur aandacht aan deze zaak.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.