Logo 112Ridderkerk

Redactie 112 0 reactie(s) di 05 december 2017, 23:31

Grote brand in woontoren aan Wijnhaven in Rotterdam

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:47 uur

ROTTERDAM – Aan de Wijnhaven in Rotterdam is dinsdag 5 december een zeer grote brand uitgebroken in een flat. Mogelijk ging hier een explosie aan vooraf.

De veiligheidsregio meldt via Twitter dat omstanders een gat in muur hebben gezien. De brand woedt op de begane grond in een horecagelegenheid. Het gaat om een flatgebouw van 100 verdiepingen. De brandweer schaalde direct op naar ‘zeer grote brand’ en ‘GRIP1’ om zo snel mogelijk een evacuatie te kunnen doen en eventuele slachtoffers te kunnen redden.

Een deel van de woontoren wordt ontruimd. Enkele personen worden ter plaatse nagekeken door ambulance personeel. 

Er is een NL-Alert verzonden: Brand Wijnhaven Rotterdam: Blijf binnen, blijf uit de rook, sluit ramen deuren en ventilatie.

Update

Het vuur is grotendeels gedoofd. Boven de brand zitten twee lagen parkeergarage, ook daar is schade. Er worden momenteel nog knallen gehoord. Dit komt van een beschadigde stroomvoorziening. De hulpdiensten onderzoeken of de gevel aan de Wijnhaven mogelijk verder kan instorten.

112 Rotterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Rotterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Rotterdam. Alle 112 alarmeringen uit Rotterdam kan je live volgen via 112 meldingen Rotterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.