Redactie 112 0 reactie(s) wo 23 augustus 2017, 22:59

Concert Rotterdam afgelast, busje vol gasflessen aangetroffen

Laatste update: 2 jaar geleden

ROTTERDAM – Een concert van de Californische rockgroep Allah-Las, dat woensdagavond in Rotterdam zou plaatsvinden, is op last van de politie afgelast. In een bestelbusje dat in de omgeving reed zijn gasflessen gevonden. Bij een persconferentie woensdagavond zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb dat de politie in actie kwam na een tip van de Spaanse autoriteiten.

Tijdens de politieactie werd in de omgeving van de Maassilo een Spaans busje aangehouden met gasflessen. De Spaanse chauffeur zal worden verhoord. Het busje reed een aantal keer heen en weer in de omgeving van de Maassilo en werd vervolgens aan de kant gezet.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) doet onderzoek. Ook loopt er een strafrechtelijk onderzoek.

Naast veel politie is ook een anti-terreureenheid van de Dienst Speciale Interventies (DSI) aanwezig bij de Maassilo.