Redactie — 1120 reactie(s) — ma 05 oktober 2015, 18:18

Open dag brandweer Ridderkerk

RIDDERKERK – Gelijk met de Veiligheidsmarkt op het Koningsplein houdt brandweer Ridderkerk zaterdag 10 oktober 2015 van 10:00 uur tot 16:00 uur een open dag. Uiteraard is het korps ook aanwezig op het Koningsplein bij de door de gemeente Ridderkerk te organiseren Veiligheidsmarkt. Hier ondersteunen de vrijwilligers de afdeling Brandveilig Leven met demonstraties. Er is hier onder meer te zien wat er gebeurt als je een vlam in de pan verkeerd blust.

De kazerne van post Ridderkerk bevindt zich aan de Mr. Troelstrastraat 2. De deuren van de kazerne staan wagenwijd open zodat u ook eens een kijkje kan nemen achter de roldeuren. Daarnaast zullen de mannen en vrouwen laten zien wat de brandweer zoal doet. Er zijn demonstraties van technische hulpverlening en brandbestrijding. Ook kunt u in het bakje van de ladderwagen een “vlucht” maken boven het kazerne terrein. Daarnaast is er ruimte om zelf ook eens een brandslang is je handen te hebben, ademlucht te dragen en te voelen hoe het is als je redgereedschap bediend.