Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:41:51 1 Afgevallen Lading N915 Hendrik-ido-ambacht Icnum 175090 Prio Eenheid | Politie Rijnmond (Persalarm)
zondag 11 april 2021
TOP NIEUWS

GISTEREN 10|04

ROTTERDAM - Zaterdagmiddag 10 april rond 14.40 uur is er een hevige wateroverlast ontstaan aan de Pleinweg - S103 in Rotterdam. Een kelder van een gebouw is helemaal volgelopen met water.

 

De brandweer heeft de kelder leeggepompt. Wat de oorzaak van de lekkage was, is niet bekend. Een gespecialiseerd bedrijf is opgeroepen om de lekkage te verhelpen.

GISTEREN 10|04

HOOGVLIET ROTTERDAM - Zaterdagmiddag 10 april rond 13.25 uur is brand ontstaan in een schuur aan de Klaproos in Hoogvliet Rotterdam. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand. Het schuurtje achter een woning is door de brand volledig verwoest.

 

De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse om uitbereiding te kunnen voorkomen. Bij de brand raakte niemand gewond. Over de oorzaak is nog niks bekend.

1/1

DONDERDAG 08|04

ROTTERDAM - Voor sommigen lijkt het wellicht onschuldig; de handel in Oxycodon en wat 'pammetjes'. Maar onjuist gebruik van dit soort medicijnen is levensgevaarlijk en de handel erin daarom hartstikke strafbaar. Zo oordeelde de rechtbank ook toen ze een 34-jarige Rotterdammer vorige week tot drie jaar gevangenisstraf (waarvan 1 voorwaardelijk) veroordeelden.

 

Het onderzoek begon in september 2020 met een anonieme tip. De tip was dat een persoon verdovende middelen verkocht op het parkeerterrein bij een verzorgingstehuis op de Strevelsweg in Rotterdam. In de tip zat ook een ...

DONDERDAG 08|04

ROTTERDAM - Naast het blussen van brandjes heeft de brandweer natuurlijk nog meer taken. Zo werd de brandweer van Kazerne Frobenstraat donderdagmiddag opgeroepen om een vogel uit een boom langs de Peppelweg te halen. Nu zou je denken die horen daar toch thuis maar deze vogel was een vreemde vogel.

 

Eenmaal aangekomen bleek er een grote papegaai in de boom te zitten. Het beestje was ontsnapt en had zich in de boom verschanst. De medewerkers van de dierenambulance hadden al een poging gewaagd maar helaas. Met behulp van een ladderwagen kon de papegaai alsnog uit de boom worden ...

1/1

WOENSDAG 07|04

VLAARDINGEN - Op dinsdagavond 6 april rond 21.45 uur meldde een buurtbewoner van de Prins Hendrikstraat in Vlaardingen schoten te hebben gehoord. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

 

Toen de politie aankwam bij de Prins Hendrikstraat in Vlaardingen, vonden zij twee hulzen van kogels. Gelukkig raakte niemand gewond. Ook materiële schade bleef uit.


De politie sprak daar met getuigen die de schoten hebben gehoord. De getuige heeft drie jongens, allen gekleed in donkere kleding, vlak na het horen van de schoten zien weg rennen in de richting van het metrostation ...

WOENSDAG 07|04

RIDDERKERK - Woensdagmorgen 7 april rond 10.25 uur is brand ontstaan in een slaapkamer van een woning aan de Jasmijnstraat in Ridderkerk.

 

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft de brand weten te blussen. Twee personen zijn door een ambulancemedewerker gecontroleerd op rookinhalatie. De naastgelegen woningen zijn ontruimd geweest. De bewoners werden in een school tegenover het pand opgevangen.

 

Hoe de brand was ontstaan is nog niet duidelijk. Stichting Salvage zal de getroffen bewoners bijstaan en ondersteunen bij de afhandeling van de schade

...

DINSDAG 06|04

ROTTERDAM - De politie heeft maandagavond 05 april 2021 urenlang sporenonderzoek verricht in een woning aan de Blekerslaan in Rotterdam. In de betreffende woning had een conflict plaatsgevonden waarbij iemand onwel is geworden. Hulpverleners kwamen met spoed ter plaatse maar het slachtoffer een man overleefde het niet.

 

Omdat niet bekend is wat er precies is gebeurd is de politie voor alle zekerheid een sporenonderzoek gestart. Een witte tent staat al uren voor de deur, en Forensisch Medewerkers van de politie lopen de woning in en uit. Het onderzoek heeft tot in de nachtelijke ...

DINSDAG 06|04

ROTTERDAM - Het was nog licht die avond toen twee personen in een bruine Kia Rio werden beschoten op de Melanchtonweg. Een openbare weg, waar willekeurige omstanders het risico liepen om geraakt te worden. Het politieonderzoek leidde naar een 27-jarige man uit Curaçao. Hij wordt beschuldigd van medeplegen van twee keer poging tot moord en krijgt 10 jaar. Deze zaak bewijst maar weer eens hoe belangrijk getuigen zijn.


Maandagavond 7 september iets na 22.00 uur werd er een bruine Kia Rio beschoten met een vuurwapen op de Melanchtonweg in Rotterdam Schiebroek. De bestuurder en zijn ...

DONDERDAG 01|04

ROTTERDAM - Rechercheurs hielden deze week weer drie Rotterdammers aan op verdenking van betrokkenheid bij de rellen in Rotterdam-Zuid van 25 januari jl. De teller van het aantal aanhoudingen door het onderzoek komt daarmee op 27, naast de bijna zestig aanhoudingen op de avond zelf.


Het gaat om drie Rotterdammers van 19, 19 en 22 jaar. De ene 19-jarige jongen is te zien op de beelden van het in brand steken van een scooter. De andere 19-jarige is te zien op de beelden bij het gooien van stenen naar de politie. De 22-jarige Rotterdammer is te zien op de beelden bij een brandstichting op ...