Datum vandaag Tijd 00:48:10 (dia: Ja) Ambu 18185 Noordsterstraat 2951AH Alblasserdam Albldm Bon 105706 Prio Middel Eenheid | Ambulance 18-185 (Papendrecht)
vrijdag 06 augustus 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

WOENSDAG 30|06

Aangehouden Hongaar in Ridderkerk moet nog 13 jaar zitten

RIDDERKERK - Aanhouding van een internationaal gesignaleerde Hongaar in Ridderkerk die nog voor gevangenisstraf van minimaal 13 jaar gesignaleerd stond!

Dinsdagavond rond 22:30 uur, kregen agenten een melding van onbeheerde bagage op het Sint Jorisplein in Ridderkerk. Ter plaatse gekomen troffen zij daar een grote koffer en twee tassen aan. Tot hun verbazing zat er nog één man op het verder uitgestorven terras van een café zitten. Nadat zij aan de man hadden gevraagd of de koffer en de tassen bij hem hoorden, antwoordde hij hierop bevestigd.

Na een kort gesprek met de man, waarom hij daar zat en wat hij hier nog alleen aan het doen was op dit tijdstip werd zijn personalia gecontroleerd. Uit bevraging in het politiesysteem bleek dat de 31 jarige man internationaal gezocht werd door de Hongaarse autoriteiten.

Na contact met de Landelijke Eenheid bleek dat de signalering nog actueel was. Hierop is de man door ons aangehouden. Op het bureau bleek na het inzien van het Europees Aanhoudingsbevel dat de man voor meerdere strafbare feiten gezocht werd. Ook stond in het dossier hoeveel gevangenisstraf de man zou kunnen krijgen. Alles bij elkaar opgeteld kwamen we uit op een straf van minimaal 13 jaar, maar het kan zijn dat er nog meer zaken tegen hem lopen in Hongarije. De uitlevering aan Hongerije zal van de week bij de rechter getoetst worden.