Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:48:10 (dia: Ja) Ambu 18185 Noordsterstraat 2951AH Alblasserdam Albldm Bon 105706 Prio Middel Eenheid | Ambulance 18-185 (Papendrecht)
vrijdag 06 augustus 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

ZATERDAG 12|06

Quarantaineplicht uitgebreid voor landen met zorgwekkende deltavariant

Het Verenigd Koninkrijk, Bangladesh, Pakistan, Myanmar en Nepal is aangewezen als zeer hoog risicogebied

NEDERLAND - Op advies van het RIVM heeft de minister van VWS het Verenigd Koninkrijk, Bangladesh, Pakistan, Myanmar en Nepal aangewezen als zeer hoog risicogebied. Dit vanwege de zorgwekkende deltavariant van het coronavirus die daar rondgaat.

 

Naar aanleiding van dit besluit geldt vanaf dinsdag 15 juni 00.01 uur een quarantaineplicht voor reizigers die vanuit deze landen naar Nederland reizen. Zij moeten bij het reizen naar ons land beschikken over een juist en volledig ingevulde quarantaineverklaring. Reizigers die de quarantaineplicht niet naleven, kunnen een geldboete krijgen van € 339. Wie niet over een quarantaineverklaring beschikt, kan een boete van € 95 krijgen.

 

Reizigers per schip of vliegtuig
Bovendien moeten reizigers die per schip of per vliegtuig vanuit deze landen naar Nederland reizen, de volgende tests laten zien:

  • een negatieve NAAT-PCR-test van maximaal 72 uur oud;
  • en een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud.

 

Voor trein- en busreizigers of mensen die per auto reizen, geldt dat ze een verplichte negatieve NAAT-PCR-test laten zien en verplicht in quarantaine gaan.

 

Uitzonderingen
Vrachtwagenchauffeurs en andere personen werkzaam in het goederentransport, zijn uitgezonderd van de quarantaineplicht, de NAAT-PCR-test en de sneltest.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines