Datum vandaag Tijd 00:48:10 (dia: Ja) Ambu 18185 Noordsterstraat 2951AH Alblasserdam Albldm Bon 105706 Prio Middel Eenheid | Ambulance 18-185 (Papendrecht)
vrijdag 06 augustus 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

VRIJDAG 11|06

Woningen zonder stroom na explosie in transformatorhuisje in Ridderkerk

De brandweer moest wachten tot de komst van Stedin om te kunnen blussen

RIDDERKERK - Vrijdagavond 11 juni rond 19.20 uur was brand ontstaan in een transformatorhuisje aan de Bourgondischelaan in Ridderkerk.

De brand werd ontdekt nadat er een explosie was geweest in de trafo ruimte. De brandweer moest wachten tot de komst van Stedin om te kunnen blussen. Volgens het nutsbedrijf zitten zeker 2500 mensen zonder stroom. Wanneer dit opgelost wordt, is niet bekend.

Kortsluiting zou de oorzaak van de ontploffing zijn geweest. Inmiddels komen er ook meldingen binnen van verlaging van de waterdruk. Of dit met de brand te maken heeft is niet bekend.