Datum vandaag Tijd 00:48:10 (dia: Ja) Ambu 18185 Noordsterstraat 2951AH Alblasserdam Albldm Bon 105706 Prio Middel Eenheid | Ambulance 18-185 (Papendrecht)
vrijdag 06 augustus 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

DONDERDAG 27|05

Automobilist haalt politiewagen in over de vluchtstrook op de A38 bij Ridderkerk

RIDDERKERK - Een 29-jarige man uit Goudriaan aangehouden na gevaarlijk rijgedrag op de A38 bij Ridderkerk. In de avond van dinsdag 25 mei, reden agenten in een herkenbare politieauto op de autosnelweg A38 in de richting van Ridderkerk. Plotseling werden ze via de rechterkant over de vluchtstrook ingehaald door een automobilist. Vervolgens zagen ze hem nog meer auto's aan de rechterzijde via de vluchtstrook inhalen en dat hij bij andere automobilisten aan het bumperklever was.

Naar aanleiding van dit asociale rijgedrag werd de bestuurder staande gehouden op de Rotterdamseweg. Van hem werd een blaastest afgenomen en bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De bestuurder blies een F indicatie waarna de 29-jarige man uit Goudriaan werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau in Ridderkerk werd er van de verdachte een ademanalyse test afgenomen. Hij blies 600 UGL waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Tegen de verdachte zijn diverse processen-verbaal opgemaakt. Ook heeft de verdachte een rijvaardigheidsonderzoek aangekondigd gekregen.

Uit onderzoek in het politiesysteem bleek dat dit al de derde keer in 5 jaar tijd was dat hij voor het rijden onder invloed werd aangehouden. De verkeersofficier zal hier in de strafmaat rekening mee houden.