Datum vandaag Tijd 05:28:58 (dia: Ja) Ambu 18174 Rietvoorn 2954BD Alblasserdam Albldm Bon 46982 Prio Middel Eenheid | Ambulance 18-174 (Dordrecht)
zondag 11 april 2021

DINSDAG 30|03

Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel beschadigd na harde knal

De spanningen bij de kerk liepen zondagochtend hoog op toen journalisten de kerkgangers probeerden te interviewen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De entree van de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel is dinsdagmorgen 30 maart beschadigd geraakt nadat er vermoedelijk een vuurwerkbom is afgestoken. Er zijn geen gewonden gevallen, wel is er materiële schade aan de voorkant van het pand.

Omwonenden hoorden rond half vijf een gigantische klap. Ter plaatse bleek er schade te zijn aan de voordeuren van de kerk.

De politie heeft een plaats delict gemaakt en de forensische opsporing is bezig met onderzoek om sporen veilig te stellen. Door de explosie stond er wat rook in de kerk. De brandweer heeft de kerk geventileerd waarop zij weer vertrokken.

De Mieraskerk is de laatste dagen veel in het nieuws. De kerk houdt zich niet aan het advies van het kabinet om maximaal 30 mensen uit te nodigen. Afgelopen zondag ging het helemaal mis toen een bezoeker van de kerk een Rijnmond verslaggever mishandelde.

Video's