Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:57:46 Ambu 17146 Patrijzenstraat 2922GN Krimpen Aan Den Ijssel Krimij Bon 28268 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-146
woensdag 03 maart 2021

DINSDAG 09|02

Twee verdachten opgepakt in onderzoek naar de rellen in Rotterdam

Het gaat om een 12-jarige en een 19-jarige jongen, beiden uit Rotterdam Zuid

ROTTERDAM - Vanochtend zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging bij de rellen in Rotterdam van maandag 25 januari 2021. Het gaat om een 12-jarige en een 19-jarige jongen, beiden uit Rotterdam Zuid.

 

De 12-jarige jongen werd thuis aangehouden in de wijk Hillesluis. Hij is herkend door agenten op de beelden bij het omduwen van een container op de Groene Hilledijk bij het kunstwerk "Rust in de Reuring" wat later in vlammen is op gegaan.


De 19-jarige Rotterdammer werd ook thuis in Hillesluis aangehouden. Hij was op 25 januari al op heterdaad aangehouden voor overtreding van de avondklok en noodverordening. In het verdere onderzoek kwam hij als verdachte ook in beeld bij onder andere de vernielingen van het Kruidvat en bij de plunderingen in supermarkt Dirk.

 

Gevolgen
De rellen hadden een enorme impact en zorgde voor geschokte reacties. De schade voor hardwerkende ondernemers was enorm. Er wordt dan ook gekeken of er beslag gelegd kan worden op persoonlijke bezittingen zodat geleden schade zoveel mogelijk verhaald kan worden.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines