Datum vandaag Tijd 00:13:33 Ambu 17164 Noordersingel 2993TA Barendrecht Bardrt Bon 8507 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-164
woensdag 20 januari 2021

DONDERDAG 31|12

Dertig kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in Ridderkerkse woning

RIDDERKERK - Op maandag 28 december 2020 kreeg politie Ridderkerk een melding dat er bij een woning in Ridderkerk, in de wijk Slikkerveer, gehandeld zou worden in illegaal vuurwerk en dat er vuurwerkbommen op bestelling gemaakt zouden worden. Naar aanleiding van deze melding zijn agenten, maandagavond ter plaatse gegaan aan de woning. In de woning werden vader en zoon aangetroffen.

Bij de vader werd de uitlevering gevorderd van het vuurwerk, echter wist hij van niets. Bij zijn zoon werd ook de uitlevering gevorderd van het vuurwerk, waarna hij aanwees waar het vuurwerk lag.

Met toestemming van de bewoners is de gehele woning, de garage en ook de auto doorzocht. Uiteindelijk is maar liefst 30 kilogram illegaal vuurwerk aangetroffen, namelijk:

• 22 shells
• 12 signaal raketten
• 2 lawine pijlen
• een 100 en 1000 meter klapper
• 4 cobra's
• 320 nitraten
• 70 scorpio's
• 20 mad bull dogs
• 1 afsteek mechanische voor shells inclusief afstandsbediening

Ter plaatse is de zoon van 21 jaar oud gehoord als verdachte en zal er tegen hem een proces-verbaal opgemaakt worden.