Datum vandaag Tijd 19:40:19 Ambu 17152 Ijsseldijk 2924AX Krimpen Aan Den Ijssel Krimij Bon 149505 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-152
woensdag 25 november 2020

VRIJDAG 06|11

Verdachte dumpt rugzak met doorgeladen vuurwapen tijdens achtervolging in Ridderkerk

Twee 23 jarige Rotterdammers zijn aangehouden

RIDDERKERK - Een oplettende burger meldde afgelopen nacht dat twee jongens zich in Ridderkerk verdacht ophielden. De reden werd later duidelijk: een tasje met daarin een doorgeladen vuurwapen. De twee zijn aangehouden.

Rond 03.00 uur zag een bewoner, in de Generaal Smutsstraat, twee jongens op een scooter, die zijn aandacht trokken. Hij aarzelde niet en belde de politie. Met een goed signalement en de wetenschap dat inmiddels een persoon weer op de scooter was vertrokken, stelden agenten een onderzoek in.

Zwart tasje
Op de Generaal Smutsstraat zagen zij een jongeman die aan het signalement voldeed. Hij was gekleed in een grijze Hoody en had een zwart schoudertasje om. Bij het zien van de politie ging hij er als een haas vandoor. Na een korte achtervolging werd de 23-jarige Rotterdammer aangehouden. Echter zonder tasje. Met behulp van de diensthond werd korte tijd later het tasje op de vluchtroute aangetroffen met daarin een doorgeladen wapen. Dit werd in beslag genomen en veiliggesteld.

Tweede verdachte
Tijdens het wachten op de diensthond met zijn begeleider meldde een jongeman op een scooter zich bij de agenten. Hij was geïnteresseerd in wat zij aan het doen waren. Toen bleek dat hij geen identiteitsbewijs bij hem had, werd hij aangehouden. Na onderzoek in het zwarte tasje bleek daar het rijbewijs van deze jongen in te zitten, eveneens een 23 jarige Rotterdammer.

Beide verdachten zijn ingesloten.