Datum vandaag Tijd 10:04:08 Ambu 17138 Vijverlaan 2923TK Krimpen Aan Den Ijssel Krimij Bon 116670 Prio Middel Eenheid | Ambulance 17-138

Ambulance 17-138

zaterdag 19 september 2020

WOENSDAG 13|05

Gaslek op bedrijventerrein aan de Noordenweg in Ridderkerk

Een aantal bedrijven in de directe omgeving is uit voorzorg ontruimd

RIDDERKERK - Aan de Noordenweg in Ridderkerk is woensdagmiddag een gaslek geconstateerd op een bedrijventerrein. De brandweer kwam ter plaatse en heeft daadwerkelijk gas gemeten.

Een aantal bedrijven in de directe omgeving is uit voorzorg ontruimd. De oorzaak van de lekkage is nog onbekend. Het gas werd met name in een riool en tussen de bedrijfspanden in gemeten. Omdat de brandweer putdeksels heeft weggehaald en het riool ventileert, is het explosiegevaar geweken. De drie naastgelegen bedrijven blijven nog wel ontruimd.

Update

De leiding is gedicht waardoor de lekkage volledig is geweken. De naastgelegen panden worden weer vrijgegeven, net als de Noordenweg en achtergelegen Ringdijk. Stedin gaat herstelwerkzaamheden aan de leiding uitvoeren.