Datum vandaag Tijd 08:42:41 (dia: Ja) Ambu 18186 Silverkamp 3343EG Hendrik-ido-ambacht Hendia Bon 64958 Prio Middel Eenheid | Ambulance 18-186 (Zwijdrecht)
vrijdag 29 mei 2020

WOENSDAG 13|05

Gaslek op bedrijventerrein aan de Noordenweg in Ridderkerk

Een aantal bedrijven in de directe omgeving is uit voorzorg ontruimd

RIDDERKERK - Aan de Noordenweg in Ridderkerk is woensdagmiddag een gaslek geconstateerd op een bedrijventerrein. De brandweer kwam ter plaatse en heeft daadwerkelijk gas gemeten.

Een aantal bedrijven in de directe omgeving is uit voorzorg ontruimd. De oorzaak van de lekkage is nog onbekend. Het gas werd met name in een riool en tussen de bedrijfspanden in gemeten. Omdat de brandweer putdeksels heeft weggehaald en het riool ventileert, is het explosiegevaar geweken. De drie naastgelegen bedrijven blijven nog wel ontruimd.

Update

De leiding is gedicht waardoor de lekkage volledig is geweken. De naastgelegen panden worden weer vrijgegeven, net als de Noordenweg en achtergelegen Ringdijk. Stedin gaat herstelwerkzaamheden aan de leiding uitvoeren.