Datum vandaag Tijd 04:05:00 Ambu 18197 Brasem 2986HB Ridderkerk Riddkk Bon 136980 Prio Middel Eenheid | Ambulance 18-197 (Papendrecht)
vrijdag 18 oktober 2019

VRIJDAG 27|09

Overvaller dwingt 75-jarige vrouw geld te pinnen in Ridderkerk

RIDDERKERK - De oudere vrouw lag vrijdagochtend rustig te slapen, toen ze rond 05.00 uur plots werd overvallen door een man met een bivakmuts op. Hij wilde geld, maar het geld dat de vrouw in huis had, was blijkbaar niet genoeg. Hij nam haar in de vroege ochtend mee de straat op om onder dwang te pinnen. De politie is meteen een onderzoek gestart en roept getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken op om zich te melden.

De overvaller drong rond 04.50 uur via een ingeslagen raam aan de tuinkant het huis van de vrouw aan de Slingehof binnen. Omdat hij wilde voorkomen dat ze ging gillen, drukte hij haar mond dicht. De man wilde en kreeg geld, maar forceerde de vrouw alsnog midden in de nacht te pinnen. Hij nam haar mee naar het dichtstbijzijnde geldautomaat in het winkelcentrum aan de Amerstraat en met een paar honderd euro ging hij er vervolgens vandoor. De vrouw bleef ongedeerd maar hevig geschrokken achter en de impact op haar is erg groot. Vanochtend wordt ze door de huisarts nagekeken.

Signalement overvaller
De man is rond de 35 jaar en droeg donkere kleding. Hij had een bivakmuts op en handschoenen aan. Hij heeft een donker getinte huidskleur en sprak goed Nederlands. Alle informatie over een mogelijke dader is welkom.

Getuigen?
De politie is in alle vroegte meteen een onderzoek gestart. Er is al met bewoners gesproken en er zijn camerabeelden uit de buurt opgevraagd. Heeft u vanmorgen iets gezien of gehoord van deze laffe overval, en nog niet met de politie gesproken, bel dan alstublieft met 0900-8844.