Datum vandaag Tijd 15:00:07 (dia: ) Ambu 18197 Noordstraat Ridderkerk Riddkk Bon 122608 Prio Middel Eenheid | Ambulance 18-197 (Papendrecht)
woensdag 18 september 2019

WOENSDAG 14|08

Nieuwe agenten versterken politie Rotterdam

ROTTERDAM - De Rotterdamse Laurenskerk was woensdag 14 augustus het decor voor een beëdiging van nieuwe politiemensen die de politie-eenheid Rotterdam versterken. In het bijzijn van familieleden, vrienden en collega's, legden 25 aspiranten de eed en belofte af.

De woensdag beëdigde collega's maken deel uit van de nieuwe instroom van hoofdagenten en politiekundigen. Plaatsvervangend politiechef Helmoed Wierda sprak hen en de aanwezige gasten toe: "Ik ben er trots op dat jullie voor dit prachtige vak hebben gekozen en ik wens jullie veel succes met jullie opleiding. Wij en de burgers van onze eenheid hebben jullie hard nodig", aldus Wierda.

Na een pittige selectieprocedure met sport- en psychologische testen, gaan de aspiranten tijdens hun opleiding kennis en ervaring opdoen op de politieacademie en toepassen in de praktijk.