Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:52:48 Ambu 18185 Jonkerstraat 2953XH Alblasserdam Albldm Bon 64937 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 18-185 (Papendrecht)
vrijdag 29 mei 2020

DINSDAG 11|06

Vuurwapen in beslag genomen bij preventief fouilleren

Uit het tasje dat de man om zijn nek droeg visten agenten van Flexteam-Zuid eerst een mes en vervolgens een vuurwapen

ROTTERDAM - Preventief fouilleren zorgde er zaterdagavond voor dat er een vuurwapen in beslag kon worden genomen. Het wapen zat in het tasje van een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die op de Gaesbeekstraat in Rotterdam werd gecontroleerd.

 

De man liep rond 22.00 uur over de Gaesbeekstraat, toen agenten hem aanspraken. Op de vraag of hij wapens bij zich droeg reageerde hij ontkennend. Uit de controle die volgde bleek echter het tegendeel. Uit het tasje dat de man om zijn nek droeg visten agenten van Flexteam-Zuid eerst een mes en vervolgens een vuurwapen. In het wapen zat daadwerkelijk een patroon. De verdachte is aangehouden, de wapens veiliggesteld voor sporenonderzoek. Een doorzoeking van twee woningen waar de man vaak verblijft, leverde geen bijzondere vondsten op.

 

Dubbele werking
Rechercheurs die onderzoek doen naar de handel in wapens, agenten die huiszoekingen doen na een tip over wapenbezit. We zetten ons op alle mogelijke manieren in om wapenbezit, en daarmee schietincidenten, tegen te gaan. Preventief fouilleren is een belangrijk instrument binnen deze mix van maatregelen. Het haalt daadwerkelijk wapens van straat, maar heeft ook nog eens een preventieve werking. Bij preventief fouilleeracties mag de politie personen in een speciaal daartoe aangewezen gebied fouilleren. Dat betekent het doorzoeken van kleding en/of vervoermiddelen. De gebieden waar binnen het preventief fouilleren is toegestaan worden aangewezen door de burgemeester.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines