Datum vandaag Tijd 08:43:37 Ambu 18192 Beuklaan 2951BD Alblasserdam Albldm Bon 93175 Prio Middel Eenheid | Ambulance 18-192 (Klaaswaal)
woensdag 17 juli 2019

ZATERDAG 11|05

Uitslaande brand in woning aan de Mr. Heemskerkstraat in Ridderkerk

RIDDERKERK - In een portiekwoning aan de Mr. Heemskerkstraat in Ridderkerk is zaterdag 11 mei brand uitgebroken. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand en werd opgeschaald naar middelbrand.

De eerste melding kwam omstreeks 18:55 uur binnen bij de brandweer. Twee personen zijn vervoerd naar ziekenhuis. Drie personen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken in verband met rookinhalatie.

H Segaar zegt: spacer
Vanavond was ik hiervan getuige. Mijn vrouw en ik waren op visite tegenover de woning waar de brand is uitgebroken. Omstreeks 19:00 uur zag ik veel witte rook aan de overkant en dacht, toch even checken of dat niet uit cv ketel pijp kon komen omdat het nogal wit was. In eerste instantie leek het wel daarop totdat de rook ineens zwarter begon te worden en ook een brandlucht meebracht. Ook onze zoon en schoondochter, waar wij waren uitgenodigd voor een avondje uit, was het al opgevallen dat het niet echt goed ging aan de overkant. Maar voor wij 112 konden bellen hoorden we al sirenes van politie en brandweer die enkele seconden later in de straat arriveerden en meteen in actie kwamen om de brand te bestrijden. Het bleek een binnen brand te zijn welke in de keuken is ontstaan en later bleek dat de inwoners zichzelf al in veiligheid hadden gesteld en buiten op de hulpdiensten wachten. Weliswaar wel met brandwonden en ademhalingsproblemen maar niet dermate ernstig dat zij in levensgevaar verkeerden. Twee slachtoffers met de brandwonden werden met de ambulance afgevoerd, vermoedelijk naar de brandwonden kliniek van het Maasstad ziekenhuis. Twee andere bewoners, welke aan de andere kant van het trappenhuis wonen konden door de rookontwikkeling niet meer via die weg zelfstandig hun woning verlaten en moesten door de brandweer met behulp van de ladderwagen in veiligheid worden gesteld.
Dit is wat ik zelf met eigen ogen hebt ervaren.
12-05-19 00:00
Score: 3