Datum vandaag Tijd 22:54:32 (dia: ) Ambu 18187 Nicolaas Beetsstraat 2951XP Alblasserdam Albldm Bon 198334 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 18-187 (Zwijdrecht)
donderdag 13 december 2018

DINSDAG 07|08

Gewapende overval op boekhandel Ridderkerk in Opsporing Verzocht

Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?

RIDDERKERK - Bij boekhandel Sanders in winkelcentrum De Werf slaat op maandag 12 februari 2018 een overvaller toe met een niet-alledaags wapen. In zijn hand houdt hij een voorwerp, mogelijk een stuk plastic of een stuk glas van een kapotte fles.

De man vraagt rond 12.45 uur eerst bij de kassa of zijn chocoladereep ingepakt kan worden. Wanneer de medewerker inpakpapier pakt, staat de overvaller ineens gewapend naast hem achter de kassa.

Kassalade
Het vreemde wapen is zo bedreigend dat de medewerker de kassalade opent. De overvaller maakt vervolgens de inhoud buit en rent er vandoor in de richting van de Noordstraat.

Bewakingsbeelden Kruidvat
De man is een kwartier eerder gezien bij het naastgelegen Kruidvat-filiaal. Hij is daar vastgelegd op bewakingsbeelden. Aan de hand van die beelden lijkt het erop dat de man bij het Kruidvat ook al wilde toeslaan.

Zijn opvallende rode pet van het merk LaCoste is een dag later op de Rijnsingel teruggevonden door een getuige.

Heb je een idee wie de man op de bewakingsbeelden is, deel je informatie dan met de politie op 0800-6070. Wil je anoniem blijven, bel dan 0800-7000.

Video's