Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:36:12 Ambu 17131 Spits 2991DL Barendrecht Bardrt Bon 62486 Prio Hoog Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-131
woensdag 12 mei 2021

Archief

Gedeeltelijke lockdown gaat verder

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 18:01

NEDERLAND - Het aantal coronabesmettingen daalt. Maar we zijn er nog niet. Daarom zijn er vanaf donderdag 19 november nieuwe landelijke maatregelen.

 

  • Musea, theaters, zwembaden en pretparken zijn weer open.
  • We mogen weer sporten in groepslessen.
  • We mogen per dag weer maximaal 3 mensen thuis ontvangen.
  • We mogen met maximaal 4 mensen in groepsverband buiten zijn.

 

Tegelijk blijft de gedeeltelijke lockdown in stand. Het advies is om tot de eerste helft van januari niet naar het buitenland te reizen. Tenzij dat echt noodzakelijk is. Evenementen blijven verboden en de horeca blijft dit.

 

Vooruitzicht

Begin december beslist het kabinet of we weer meer mogen doen. Sinterklaas vieren kan, maar houdt afstand en ontvang maximaal 3 personen thuis.

 

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Op 1 december gaat de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan moet u verplicht een mondkampje dragen in publieke binnenruimtes. Denk aan winkels, musea en theaters.

Brandweer uitgerukt voor pannetje hachee in appartement Capelle aan den IJssel

Gemaakt: Zaterdag, 21 november 2020 16:26

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een bewoner van een woning aan de Johan Jongkindrade in Capelle aan den IJssel trok per ongeluk de voordeur van de woning dicht terwijl ze geen sleutels bij zich had. Op het vuur stond nog een pannetje eten te pruttelen waarop de brandweer met spoed ter plaatse werd gestuurd.

 

Geluk bij een ongeluk kon de brandweer via een openstaande deur op het balkon naar binnen. Eenmaal in de keuken bleek het pannetje nog lekker te pruttelen en rook het naar hachee. De voordeur is vervolgens geopend waardoor de bewoner weer naar binnen kon.

 

Onderweg naar het incident is er tijdens de spoedrit een ongeval gebeurd met een personenauto. Er was alleen sprake van blikschade. Een woordvoerster gaf aan dat er geen letsel was en de schade netjes zal worden afgehandeld.

Zwaargewonde bij schietpartij in IJsselmonde Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 25 november 2020 07:53

ROTTERDAM - Bij een schietpartij in een portiek aan de Augustinusstraat in Rotterdam is vanmorgen een 40-jarige man uit Rotterdam gewond geraakt aan zijn been. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar is ook aangehouden, omdat zijn rol in het geheel onduidelijk is. Op de plek van het incident werd een tweede verdachte aangehouden, een 26-jarige man uit Frankrijk. De politie zoekt getuigen, want er wordt vermoed dat er meer mensen aanwezig waren ten tijde van de schietpartij.


De schietpartij vond plaats om 10 over 7 vanmorgen, woensdag 25 november. Bij aankomst waren alleen het slachtoffer en de later aangehouden man aanwezig. In het portiek werden meerdere hulzen aangetroffen. Wat zich precies heeft afgespeeld, is onduidelijk. Maar het vermoeden is dus wel, dat er nog meer mensen aanwezig waren toen er geschoten werd.

 

Heeft u tips?
De politie kan alle informatie goed gebruiken. Heeft u iets gezien? Weet u meer over wat er is gebeurd? Neem dan contact op met 0900-8844. Uw informatie anoniem melden kan ook, via M op 0800-7000.

Fietser aangereden door lijnbus op de Paltrokmolen in Ridderkerk

Gemaakt: Woensdag, 25 november 2020 08:18

RIDDERKERK - Woensdagmorgen 25 november rond 7.25 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een lijnbus en fietser aan de Paltrokmolen in Ridderkerk.

 

De hulpdiensten werden groots ingezet waaronder een traumateam. Deze bleken uiteindelijk niet meer nodig. Nadat de fietser was gestabiliseerd is deze met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 

Hoe het verkeersongeval heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk.

Kluisjes controle op alle middelbare scholen in Ridderkerk

Gemaakt: Woensdag, 25 november 2020 16:34

RIDDERKERK - Op dinsdag 24 november 2020 heeft er op alle middelbare scholen in Ridderkerk een kluisjes controle plaatsgevonden. De politie wil voor veilige scholen gaan, de kluisjescontrole is daar een onderdeel van.

 

De scholen controleren de kluisjes op aanwezigheid van verboden goederen zoals: wapens, drugs en vuurwerk. Volgens de politie is er tijdens deze controle alleen een kleine hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. Iedereen is ontzettend blij dat er geen wapens zijn aangetroffen!

Gewonden bij grote brand in seniorencomplex Capelle aan den IJssel

Gemaakt: Woensdag, 25 november 2020 22:02

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Woensdagavond 25 november rond 20.55 uur is een grote brand uitgebroken in een wooncomplex aan de Sint Helenabaai in Capelle aan den IJssel.

 

De brand werd al snel opgeschaald waarop meerdere eenheden werden ingezet om het vuur te blussen. In het pand zitten een aantal seniorenwoningen gevestigd. Twee personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen is zwaargewond geraakt. Nog eens twee bewoners zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

 

Een hond heeft de brand niet overleefd. Hulpverleners hebben nog geprobeerd het dier te reanimeren. Dat heeft helaas niet mogen baten.

 

70 tot 80 personen werden in de centrale hal van het gebouw opgevangen. Ook is een bus ingezet van een vervoersbedrijf om bewoners eventueel naar een andere locatie te brengen. In het gebouw hangt nog veel rook. Het gebouw zal door de brandweer worden geventileerd.

 

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet duidelijk. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Luxe bus van Tetik kappers Bergschenhoek gaat in vlammen op

Gemaakt: Zondag, 29 november 2020 01:26

BERGSCHENHOEK - De luxe bus van Tetik kappers is in de nacht van zaterdag op zondag volledig in vlammen opgegaan. De bus is eigenlijk een kapperszaak waarin er in de bus geknipt kan worden. De bus is vorig jaar in Istanboel opgebouwd om klanten aan huis te kunnen helpen aan een knipbeurt.

 

Serdar Tetik eigenaar van de kappersbus liet de bus bouwen omdat zijn klanten van zijn zaak Coiffure Tetik aan de 1e Middellandstraat in Rotterdam de wens hadden om op locatie geknipt te kunnen worden. Om deze reden liet hij een kapperszaak op wielen bouwen.

 

Hoe de brand in de bus is ontstaan is niet bekend, de bus stond er al even geparkeerd. Of er sprake is van brandstichting wordt onderzocht.

Dragen van een mondkapje vanaf morgen verplicht!

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 19:49

NEDERLAND - Vanaf dinsdag 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen.

 

Wanneer moet ik een mondkapje op?
Iedereen vanaf 13 jaar draagt verplicht een mondkapje op openbare plekken die binnen zijn. Zoals musea, winkels, restaurants en theaters. Ook scholen en onderwijsinstellingen. Zoals middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Maar niet op basisscholen.


Bij contactberoepen. Zoals bij de kapper en de fysiotherapeut.


In het openbaar vervoer. Ook op de perrons en bij de haltes.


In touringcars, vliegtuigen en op de luchthaven.

 

Als mensen een vaste zitplaats hebben, mag het mondkapje af. Bijvoorbeeld in een theater. Als mensen van hun plek opstaan, moet het mondkapje weer op. Dit geldt niet voor het openbaar vervoer waar u te allen tijde in trein, bus, tram of metro het mondkapje moet ophouden.

 

Geen mondkapje op in de kerk
In gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van godsdienst zijn mondkapjes niet verplicht door de overheid. Bijvoorbeeld in kerken, moskeeën, tempels en synagogen.

 

Reden mondkapjesplicht
Door een mondkapje bijna overal verplicht te maken, is duidelijker wat de regels zijn. De overheid wil hiermee de verspreiding van het coronavirus tegengaan en de grote druk op de zorg verminderen. Om zo weer sneller terug naar het normale leven te kunnen terug keren.

Nep Eneco medewerkers lichten 89-jarige vrouw op

Gemaakt: Dinsdag, 01 december 2020 17:17

ROTTERDAM - Maandagavond stonden drie personen op de Spuikreek bij een 89-jarige vrouw aan de deur. Zij claimden van Eneco te zijn en wisten de vrouw op slinkse wijze zover te krijgen dat zij hen haar pinpas overhandigde en haar handtekening zette op een Ipad. De politie gaat uit van een babbeltruc en zoekt getuigen.


Het was ongeveer 17.30 uur toen de drie personen, vermoedelijk twee mannen en een vrouw, bij de bewoonster aan de deur kwamen. Zij droegen oranje jassen met een Eneco-logo er op en kwamen compleet met clipboard en papieren. De verdachten wisten de bewoonster te overtuigen hen binnen te laten. Daar vertelden zij haar dat ze nog geld zou ontvangen en dat daarvoor even haar pinpas moest laten zien en iets op een Ipad moest tekenen.

 

Gelukkig was er op het moment van de babbeltruc iemand van de thuiszorg aanwezig die na het vertrek van de verdachten de politie heeft gealarmeerd en heeft gezorgd dat de rekening werd geblokkeerd. Agenten deden direct onderzoek, waarbij onder andere gesproken is met verschillende buren.

 

De politie wil deze oplichters graag aanhouden voordat zij meer slachtoffers kunnen maken. Daarvoor is alle informatie die kan helpen van belang. Heeft u maandagavond rond 17.30 uur rond de Spuikreek de drie verdachten of iets anders verdachts gezien wat het onderzoek kan helpen, bel dan alstublieft met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

A15 afgesloten na ongeval met meerdere voertuigen

Gemaakt: Dinsdag, 01 december 2020 19:33

ROTTERDAM - Dinsdagavond 1 december rond 18.30 uur heeft een ongeval met meerdere voertuigen plaatsgevonden op de A15 in Rotterdam. Een aantal personen raakten bij het ongeval gewond. Na behandeling van het ambulancepersoneel werden de slachtoffers overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving.

 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de toedracht van de aanrijding is geweest. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde voertuigen meegenomen. De snelweg was door het ongeval volledig afgesloten.

 

De hoofdrijbaan is dicht tussen IJsselmonde en knooppunt Benelux. Het verkeer gaat via de parallelbaan.

Gewonde bij aanrijding op de Verbindingsweg in Ridderkerk

Gemaakt: Woensdag, 02 december 2020 17:47

RIDDERKERK - Woensdagmiddag 2 december rond 17:10 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto's op de Verbindingsweg in Ridderkerk.

 

Bij het ongeval raakte een persoon gewond. Het slachtoffer werd in een ambulance gecontroleerd op verwondingen. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde voertuigen meegenomen.

Pizzabezorger in botsing met auto op de Sint Jorisstraat in Ridderkerk

Gemaakt: Woensdag, 02 december 2020 20:11

RIDDERKERK - Woensdagavond 2 december rond 19.20 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een pizzaberzorger op de Sint Jorisstraat in Ridderkerk.

 

De pizzabezorger raakte gewond en werd na behandeling van het ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de toedracht van de aanrijding is geweest.

Stichting Ambulance Wens rijdt 15.000ste rit

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 17:04

ROTTERDAM - Donderdagmorgen rond half 9 is een ambulance voor de 15.000ste rit van Stichting Ambulance Wens vertrokken.

 

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Op de foto staan oprichter Kees Veldboer en vrijwilliger Judith Lanser.

 

Voor meer informatie kijk op www.ambulancewens.nl.

Elf aanhoudingen na inval versnijdingspand Rotterdam en Gouda

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 19:34

ROTTERDAM / GOUDA - Naar aanleiding van een inval dinsdag 1 december in een versnijdingspand aan de Dunantsingel in Gouda en aan de Bergweg in Rotterdam zijn elf verdachten aangehouden.


Het betrof hier een actie van de Rotterdamse recherche naar aanleiding van een onderzoek naar drugs. In het pand aan de Dunantsingel en een auto die voor de deur stond werd ongeveer tien kilo van vermoedelijk harddrugs aangetroffen. Dit wordt nog onderzocht Later werd ook een pand op de Bergweg in Rotterdam doorzocht. Hier werden 130.000 euro en versnijdingsmiddelen aangetroffen.

 

In totaal zijn elf personen aangehouden. Alle verdachten zijn tussen de 20 en 35 jaar en afkomstig uit Gouda, Rotterdam en Capelle a/d IJssel. Een 24-jarige vrouw uit Capelle a/d IJssel werd later in vrijheid gesteld. Zij bleek niets met de zaak te maken te hebben. Naar de precieze rol van de aangehouden verdachten wordt onderzoek gedaan.

Zwaargewonden bij brand in appartementencomplex Hendrik-Ido-Ambacht

Gemaakt: Dinsdag, 08 december 2020 07:18

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In de nacht van maandag op dinsdag 8 december rond 0.55 uur is brand ontstaan in een appartement aan de De Heerlijkheid in Hendrik-Ido-Ambacht. Bij de brand zijn twee personen gewond geraakt waar van een zwaargewond. De slachtoffers  zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Vier etages van het appartementencomplex zijn ontruimd. De bewoners zijn naar het gemeentehuis gebracht. Er zijn drie bewoners met rookinhallatie behandeld door het ambulancepersoneel.

Team brandonderzoek gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Zeven verdachten aangehouden voor overvallen en inbraken bij vermogende Nederlanders

Gemaakt: Dinsdag, 08 december 2020 16:01

ROTTERDAM / RIDDERKERK - Met de invallen in acht woningen heeft de politie, onder leiding van het Openbaar Ministerie, een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar drie woninginbraken en vier overvallen op vermogende en/of bekende Nederlanders. Vanochtend werden in alle vroegte zeven mannen aangehouden als verdachten van deze strafbare feiten. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat er nog andere overvallen en inbraken aan deze verdachten kunnen worden gelinkt,


Invallen
De invallen vonden plaats in acht woningen in Rotterdam en Ridderkerk en werden uitgevoerd door leden van Arrestatieteams en het Team Parate Eenheid. De mannen die werden aangehouden variëren in leeftijd van 19 tot 24 jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij diverse woninginbraken en overvallen in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland en Uden (Brabant). De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en daar ingesloten voor verhoor. Bij de huiszoekingen werden diverse goederen in beslag genomen, waaronder een auto, dure horloges en sieraden, geld, nieuwe designerkleding en –tassen en munitie. Daarnaast werden verschillende gegevensdragers en inbrekersgereedschap in beslag genomen.

 

Dure horloges en sieraden
Het onderzoek naar de woninginbraken en overvallen startte enkele maanden geleden, nadat rechercheurs van het Regionaal Team Overvallen (RTO) Rotterdam een patroon zagen in de werkwijze en de beoogde buit. Arjan de Zwart, hoofd Dienst Regionale Recherche: "Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld. Ze wisten tonnen aan buit te maken. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld."

 

Grote impact
De impact van een overval is enorm op iedereen die dit overkomt. Vaak zet dit iemands leven op z'n kop. Elke overval is er een te veel. Om deze reden is er een Regionaal Team Overvallen. Dit is een samengesteld team bestaande uit rechercheurs uit verschillende districten van de eenheid Rotterdam.

 

"De kracht van dit team is, dat zij zo nauw met elkaar samenwerken, specifiek gericht op overvallen, waardoor zij als geen ander snel de overeenkomsten tussen de verschillende overvallen zien. Iets wat in dit onderzoek ook is gebeurd" aldus De Zwart.

 

Onderzoek duurt voort
"Met deze aanhoudingen is een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar de inbraken en overvallen. We zijn blij dat we de slachtoffers hierover persoonlijk hebben kunnen informeren. De verdachten zijn nu ingesloten en zitten in volledige beperking. Dat houdt in dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het onderzoek is echter nog niet afgesloten en meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten" , besluit De Zwart.

Bestuurder snorscooter zwaargewond bij ongeval in Capelle aan den IJssel

Gemaakt: Vrijdag, 11 december 2020 19:43

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De bestuurder van een snorscooter is vrijdagavond omstreeks 17.45 uur zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto op de Burgemeester Bakkerlaan in Capelle - Schollevaar. De automobilist zag de scooterrijder over het hoofd.

 

Omdat er mogelijke sprake was van een beknelling werd de brandweer en het Mobiel Medisch Team ter plaatse gevraagd. Ter plaatse bleken wat hand en spandiensten voldoende. De brandweer werd afgemeld. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Enorme drukte in de winkels vanwege harde lockdown

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 15:39

REGIO - De verwachte lockdown zorgt voor topdrukte in veel winkelgebieden door het hele land. Maandagmiddag staan er lange rijen voor de winkels. Veel mensen doen nog even snel kerstinkopen.

 

Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons tot theaters. De maatregelen gaan vannacht om twaalf uur al in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals kappers en massagesalons moeten ook stoppen, en mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven. Ook sportscholen gaan dicht.

 

Scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten, en op online onderwijs overstappen. Premier Rutte spreekt het land vanavond om 19.00 uur toe over de vergaande maatregelen.

Zwaargewonde na botsing met pijlwagen op de A20 in Nieuwerkerk aan den IJssel

Gemaakt: Vrijdag, 18 december 2020 04:28

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - In de nacht van donderdag op vrijdag 18 december is een automobilist zwaargewond geraakt, nadat deze op een pijlwagen is gereden - die daar stond vanwege werkzaamheden - op de A20 ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel.

 

Het ongeval gebeurde net na middernacht. De bestuurder van de auto is door de klap bekneld komen te zitten in zijn voertuig. De brandweer zal het slachtoffer bevrijden. Vanwege de ernst van het letsel is naast de ambulance ook een trauma-arts ingevlogen per helikopter. De snelweg in de richting van Gouda was tijdelijk dicht.

Vuurwapens, messen, zwaarden en munitie gevonden in woning Rotterdam na tip

Gemaakt: Zaterdag, 19 december 2020 17:16

ROTTERDAM - Agenten die gisteren na een tip een zoeking deden in een woning aan de Genuahof vonden daar meerdere vuurwapens, messen, zwaarden, munitie en wat vuurwerk. De vier in de woning aanwezige personen zijn aangehouden.

 

TCI (Team Criminele Inlichtingen), een afdeling waar vertrouwelijk informatie gedeeld kan worden, ontving een melding over een woning op de Genuahof waar vuurwapens aanwezig zouden zijn. De speciaal hiervoor getrainde rechercheurs van TCI onderzoeken of de informatie zonder gevaar voor de bron, die zij verder geheim houden, kan worden doorgespeeld aan het betreffende basisteam. Het basisteam gaat vervolgens op basis van die informatie op onderzoek uit.

 

Vrijdag om 17.00 uur deden zij een zoeking in de genoemde woning. Daar vonden zij de vuurwapens, messen, zwaarden en munitie. De messen en zwaarden zijn wellicht geen strafbare wapens maar in het kader van het onderzoek zijn ook deze voorlopig in beslag genomen. Ook zijn er meerdere cobra's en nitraten gevonden.

 

In de woning waren vier personen aanwezig, een 59-jarige vrouw en drie mannen van 27, 33 en 61 jaar. Zij zijn aangehouden.

 

De politie doet nader onderzoek en komt hiervoor graag in contact met mensen die mogelijk informatie hebben die voor dit onderzoek relevant kan zijn. Heeft u informatie over de wapens, bijzonderheden rond de straat of woning of de aangehouden personen, neem dan alstublieft contact op met de opsporing van district Oost via 0900-8844. U kunt uw informatie ook anoniem melden via 0800-7000 of via een vertrouwelijk gesprek met de TCI via 088 - 661 77 34.

Brandweer Ridderkerk rukt uit voor brandende scooter

Gemaakt: Maandag, 21 december 2020 16:09

RIDDERKERK - Maandagmorgen 21 december rond 7.20 uur is brand ontstaan in een scooter aan de Sportlaan in Ridderkerk.

 

De scooter stond vlak tegen een hek aan geparkeerd. Brandweer Ridderkerk heeft de brand geblust maar de scooter wat niet meer te redden. De heg had geen grote schade opgelopen. Of brandstichting in het spel is is niet bekend.

Oplichters sturen uitslag corona test via SMS bericht

Gemaakt: Maandag, 21 december 2020 17:33

NEDERLAND - Er zijn oplichters actief in Nederland die via SMS-berichten een corona testuitslag sturen. De GGD geeft NOOIT een testuitslag via SMS.

 

Klik niet op de link en gooi het bericht direct weg!

Vrachtwagen vliegt in brand tijdens rit in Ridderkerk

Gemaakt: Donderdag, 24 december 2020 15:59

RIDDERKERK - Donderdagmorgen 24 december rond 9.00 uur is brand ontstaan in een motor van een vrachtwagen aan de Nikkelstraat in Ridderkerk.

De brand is ontstaan in de motor van de wagen. De opgeroepen brandweer had de brand snel geblust. Hoe de brand in de motor precies kon ontstaan, is niet duidelijk. Een berger zal de bestelwagen afslepen.

Storm Bella raast over de regio, dak waait weg van boerenstal in Rhoon

Gemaakt: Zondag, 27 december 2020 17:32

RHOON - Zondagmiddag 27 december zijn delen van een dak losgeraakt van een schuur aan de Rijsdijk in Rhoon. De brandweer heeft met behulp van een hoogwerker de delen verwijderd.

 

Storm Bella zorgt op verschillende plekken voor verkeershinder, omgewaaide bomen en loszittende panelen bij gebouwen.

Meerdere aanhoudingen voor grootschalige WhatsApp fraude

Gemaakt: Woensdag, 30 december 2020 17:55

REGIO - Drie verdachten gebruikten minimaal tien telefoons en per telefoon vele verschillende simkaarten. En met al die verschillende nummers en telefoons hebben ze waarschijnlijk een groot aantal mensen opgelicht. Dat is in ieder geval de verdenking waarop de drie mannen zijn aangehouden.


'Hoi pap, ik heb een ongelukje gehad met mijn telefoon. Daarom heb ik nu even tijdelijk dit nummer, maar ik kan nu dus ook niet bij mijn internetbankieren. Kun jij me even uit de brand helpen en wat geld over maken naar ...' Met dit soort teksten wisten de mannen alleen in de maand oktober al minimaal 45.000 euro van veelal oudere mensen af te troggelen. De mannen haalden 06 nummers van internet. "Ze zochten bijvoorbeeld naar therapeuten." vertelt één van de rechercheurs. "Die hebben als eenmanszaak vaak een 06 nummer op hun website hebben staan. En vaak staat er op zo'n site nog meer persoonlijke gegevens. Combineer deze met nog wat persoonlijke gegevens van Facebook en je hebt alle ingrediënten om een slachtoffer compleet geloofwaardig een rad voor de ogen te draaien."

 

Groot onderzoek
De zaak kwam aan het rollen toen in een hotelkamer een mobiele telefoon werd gevonden. Een blik in die telefoon maakte duidelijk dat met het toestel WhatsApp fraude was gepleegd. Ook lag er een vuurwapen op de hotelkamer. Het was de start van een groot onderzoek waarvoor 23 oktober een eerste verdachte werd aangehouden, een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Op vrijdag 4 december werd een tweede verdachte aangehouden, een 18-jarige Rotterdammer. Maandag 28 december werd de derde verdachte aangehouden, een 23-jarige man uit Berkenwoude. De Capellenaar en Rotterdammer zitten sinds hun aanhouding vast en inmiddels in bewaring. De derde verdachte is vandaag door de officier van justitie voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de verdachte 14 dagen langer vast blijft zitten.

 

Misbruik van online gegevens
Met de in totaal tien in beslag genomen telefoons doen de rechercheurs onderzoek naar de slachtoffers die door de verdachten zijn benaderd, meestal uit naam van hun kinderen. "Dankzij informatie die ze op internet vonden, beschikten zij over alle namen en feitjes om geloofwaardig over te komen.", licht de rechercheur toe. Veel slachtoffers wisten zelf niet dat zij met zo veel gegevens op internet te vinden waren. "Eén mevrouw hadden ze gevonden omdat zij de op een personeelslijst van een kinderboerderij stond die in zijn geheel op internet stond. Met adressen en telefoonnummer." Personeelslijsten, lijsten met leden van lokale sportverenigingen, het zijn bronnen van informatie voor deze oplichters. "Maar ze kochten ook van die marketingbellijsten van bedrijven op."

 

Topje van de ijsberg
"Zo ver we hebben kunnen vinden, hebben ze in die maand 45.000 euro binnen gehaald met hun oplichtingspraktijken. Naar verwachting is dat maar het topje van de ijsberg. Maar het allerbelangrijkste is dat ze nu aangehouden zijn en geen nieuwe mensen meer kunnen oplichten." Daarmee is het gevaar van WhatsApp fraude niet geweken. Het is een landelijk fenomeen dat sinds corona alleen nog maar verder is toegenomen. "De meest effectieve bestrijding is voorlichting. Het liefst zou ik elke avond op tv van die spotjes willen laten uitzenden om mensen te waarschuwen.", zegt de rechercheur. "Mensen er zo vaak mee bestoken, dat wanneer er via WhatsApp om geld wordt gevraagd, meteen alle alarmbellen af gaan. Zodat niemand meer zomaar geld overmaakt, maar altijd eerst even warm contact zoekt met de vragende persoon. Zorg dat je iemand live spreekt en vraag of het klopt. Checken, checken, checken. Dat zou ik iedereen op het hart willen drukken."

Dertig kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in Ridderkerkse woning

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 16:16

RIDDERKERK - Op maandag 28 december 2020 kreeg politie Ridderkerk een melding dat er bij een woning in Ridderkerk, in de wijk Slikkerveer, gehandeld zou worden in illegaal vuurwerk en dat er vuurwerkbommen op bestelling gemaakt zouden worden. Naar aanleiding van deze melding zijn agenten, maandagavond ter plaatse gegaan aan de woning. In de woning werden vader en zoon aangetroffen.

 

Bij de vader werd de uitlevering gevorderd van het vuurwerk, echter wist hij van niets. Bij zijn zoon werd ook de uitlevering gevorderd van het vuurwerk, waarna hij aanwees waar het vuurwerk lag.

 

Met toestemming van de bewoners is de gehele woning, de garage en ook de auto doorzocht. Uiteindelijk is maar liefst 30 kilogram illegaal vuurwerk aangetroffen, namelijk:

 

• 22 shells
• 12 signaal raketten
• 2 lawine pijlen
• een 100 en 1000 meter klapper
• 4 cobra's
• 320 nitraten
• 70 scorpio's
• 20 mad bull dogs
• 1 afsteek mechanische voor shells inclusief afstandsbediening

 

Ter plaatse is de zoon van 21 jaar oud gehoord als verdachte en zal er tegen hem een proces-verbaal opgemaakt worden.

Auto vliegt in brand tijdens het rijden in Ridderkerk

Gemaakt: Vrijdag, 01 januari 2021 17:31

RIDDERKERK - Vrijdagmiddag 1 januari rond 15.10 uur was brand ontstaan in een auto aan de Lagendijk in Ridderkerk.

 

Tijdens het rijden viel de motor van de auto plotseling uit. Bij het openen van de motorkap waren al snel vlammen zichtbaar. Omstanders hebben met emmers ergere schade kunnen voorkomen.

 

De brandweer heeft het een en ander gecontroleerd. De auto is afgesleept door een berger.

Landelijke vuurwerkverbod was eenmalig, volgend jaar weer knallen toch?

Gemaakt: Zaterdag, 02 januari 2021 00:25

NEDERLAND - Vanwege corona mocht er dit jaar geen vuurwerk worden afgestoken. Als het aan de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls ligt, komt er ook volgend jaar voor het hele land een vuurwerkverbod.

 

Over de grote linie hadden waren er minder incidenten en veel minder vuurwerkslachtoffers waardoor zorgpersoneel werd ontzien. Niet iedereen is voorstander van een algeheel verbod op vuurwerk. De reden van het vuurwerkverbod was nu een andere. Iedereen begrijpt dat we de zorg moeten ontlasten.

 

Wat vind jij? Doe mee aan onze poll!

Man in Alblasserdam met getrokken wapen aangehouden na verkeersruzie

Gemaakt: Zondag, 03 januari 2021 16:31

ALBLASSERDAM - De politie heeft op 2 januari rond 20:00 uur een 32-jarige man uit Alblasserdam aangehouden in een woning aan de Papaverstraat in Alblasserdam, na een verkeersruzie op de A15 waarbij een wapen getoond zou zijn. Bij de aanhouding is een waarschuwingsschot gelost door de politie. In de woning en auto werd uiteindelijk geen vuurwapen aangetroffen.


Op 2 januari iets voor 20:00 uur ontstond een verkeersruzie op de A15 nabij Alblasserdam, waarbij een van de automobilisten een op een vuurwapen lijkend voorwerp toonde. Melding hiervan kwam bij de politie binnen die de auto zo snel mogelijk heeft opgespoord. Deze werd aangetroffen bij een woning aan de Papaverstraat in Alblasserdam.

 

Omdat er sprake zou zijn van een vuurwapen werd er middels een Benaderingstechniek Gevaarlijk Verdachten (BTGV) tot aanhouding overgegaan door de Team Parate Eenheid (TPE). Hierbij werd een waarschuwingsschot gelost door de politie. Er werd een 32-jarige man uit Alblasserdam aangehouden.

 

De woning en de auto werden doorzocht, maar er werd geen vuurwapen aangetroffen. Wel stuitte de politie op verdovende middelen in de auto. De politie onderzoekt het incident.

Overval op Aldi supermarkt aan de Olmenlaan in Ridderkerk

Gemaakt: Donderdag, 07 januari 2021 21:57

RIDDERKERK - Twee mannen overvielen op 7 januari de Aldi aan de Olmenlaan en gingen er met een geldbedrag vandoor. Bij de overval raakte een personeelslid lichtgewond. De politie zoekt getuigen.

 

Een paar minuten voor 20.00 uur kwamen twee mannen de winkel binnen en gedroegen zich in eerste instantie als klant. Maar al snel werden hun ware bedoelingen duidelijk. Eén van de daders bedreigde een medewerker met een vuurwapen, terwijl de ander op een caissière afstapte en bij haar geld eiste. Ook sloeg hij de kassamedewerker een paar keer hard op haar arm. De dader kreeg het geld uit de kassa en ging er met zijn maat via de achteruitgang vandoor. Ze liepen in de richting van de Prunuslaan, in de richting van het Reyerpark. De personeelsleden bleven in shock achter.

 

Signalement
Dader 1 was donker getint, zo'n 40 jaar, kleine ogen, was 1.85m lang, droeg zwarte kleding, een zwarte pet en zwarte airmax schoenen.
Dader 2 had een Kaapverdiaans uiterlijk, had een kleine snor, was tussen de 25 en 30 jaar, 1.75m lang, en dun. Hij droeg een zwarte jas tot de knie met zwarte bontkraag.

 

Bel de politie
Was u getuige van de overval of heeft u de daders voor of na de overval nog gezien? Heeft u andere informatie over deze overval of misschien wel beelden van de daders, bijvoorbeeld van uw deurbel- of dashboardcamera? Alle informatie is welkom! U kunt bellen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.