Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 21:37:14 (dia: Ja) Ambu 17140 Schaapherderweg 2988CK Ridderkerk Riddkk Bon 28278 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-140
woensdag 03 maart 2021

Archief

Onbekende probeert met molotovcocktail auto in brand te steken in Rotterdam Zevenkamp

Gemaakt: Vrijdag, 09 oktober 2020 03:16

ROTTERDAM - Op de Does in Rotterdam Zevenkamp heeft iemand donderdagavond doelbewust geprobeerd een auto in de brand te steken. De auto stond in de straat geparkeerd en het lijkt erop dat men geprobeerd heeft door middel van een molotovcocktail brand te stichten.


De eigenaar zag het gebeuren en rende snel naar buiten, pakte zijn auto en reed hem naar zijn woning. Daar wist hij de vlammen met een tuinslang te blussen. De brandweer heeft ter plaatse nog een nacontrole uitgevoerd. De politie heeft een plaats delict gemaakt om sporen veilig te stellen.

Bestelbus met aanhanger kantelt op de A20 in Nieuwerkerk aan den IJssel

Gemaakt: Vrijdag, 09 oktober 2020 16:44

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - Vrijdagmiddag 9 oktober rond 15.10 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A20 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

 

Door onbekende oorzaak is een bestelbus met aanhanger op zijn kant tot stilstand gekomen. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Een berger zal komen om de bestelbus weer op zijn wielen te krijgen. Het verkeer op de A20 heeft enig overlast van het ongeval.

Teddybeer in brand op zolder van woning in Ridderkerk

Gemaakt: Zaterdag, 10 oktober 2020 16:32

RIDDERKERK - Zaterdagmiddag 10 oktober rond 15.00 uur werd een brand lucht geroken in een woning aan de Kerkweg in Ridderkerk. Na onderzoek in de woning was er geen sprake van brand.

 

De brandweer werd ingezet en het bleek dat een teddybeer op zolder had vlam gevat. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk.

Geen spoed, wel brandweer ter plaatse? Bel 0900-0904!

Gemaakt: Zondag, 11 oktober 2020 01:16

NEDERLAND - Maandag 12 oktober wordt het telefoonnummer voor 'geen spoed, wel brandweer ter plaatse' landelijk gelanceerd. Het telefoonnummer hiervoor is 0900-0904.


Heeft een inwoner de brandweer nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Dan belt de inwoner vanaf 12 oktober 0900-0904. Op die manier blijft 112 vrij voor alle levensbedreigende situaties. Het nummer 112 blijft hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties.


Het nummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar. Na het inspreken van de plaatsnaam wordt de beller doorverbonden met de regionale meldkamer van de brandweer.


Situaties waarvoor dit telefoonnummer bedoeld is, zijn geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan: een boom die over de openbare weg ligt en voor verkeershinder zorgt, een waterlekkage waardoor straten blank komen te staan of een vermoeid paard dat niet meer zelf uit de sloot kan komen. Zeker bij storm- en wateroverlast kan dit telefoonnummer helpen om 112 vrij te houden voor noodsituaties.

Beschonken automobilist staat stil op vluchtstrook langs de A59

Gemaakt: Maandag, 12 oktober 2020 17:47

SPRANG CAPELLE - Een 30-jarige automobilist uit Hoek van Holland stond zondagmiddag 11 oktober stil op de vluchtstrook langs de A59. De man bleek beschonken, had een rijontzegging, was eerder die dag weggereden bij een ongeval en stond zonder benzine.


Een agent reed die dag rond 16.00 uur over de A59 in de richting van Waalwijk. In een bocht zag hij een auto stilstaan met daarin vier inzittenden. Omdat de auto er gevaarlijk stond, besloot de agent te kijken wat er aan de hand was. Omdat de bijrijder uit een fles wijn dronk, besloot de politie de bestuurder te laten blazen. Hierbij werd duidelijk dat hij teveel alcohol had gedronken. Uit het systeem bleek ook nog eens dat de bestuurder een rijontzegging had. Ook was hij eerder die middag weggereden bij een verkeersongeval op de Ringbaan-Oost in Tilburg. Hij werd aangehouden. De auto, die zonder brandstof stond, werd getakeld. De andere drie inzittenden werden direct opgehaald door een vriend.

Politie Rotterdam houdt man met waarschuwingsschoten aan op de A15 bij Barendrecht

Gemaakt: Maandag, 12 oktober 2020 18:08

BARENDRECHT - Agenten van de Rotterdamse politie hebben op 11 oktober twee waarschuwingsschoten moeten lossen bij de aanhouding van een verdachte.

 

In de loop van deze zondagochtend kreeg de politie de melding binnen dat op de A15 een vrachtauto met valse kentekenplaten zou rijden. Bij Barendrecht zagen agenten de betreffende vrachtwagen rijden en de bestuurder kreeg een stopteken. Het werd de man en zijn passagier kennelijk te heet onder de voeten, want de twee renden meteen weg, de naastgelegen dijk op. De passagier wist in eerste instantie te ontkomen, maar de chauffeur stopte wel. Toen hij zijn handen naar zijn heupen bracht, was dat het sein voor de agenten om hem te waarschuwen om zijn handen te laten zien. Dat deed hij niet en twee waarschuwingsschoten waren het gevolg. Nu luisterde de man wel. Bij de schoten raakte niemand gewond.

 

Aangehouden
De tweede weggerende verdachte dacht te kunnen ontsnappen, maar had niet gerekend op de neus van de politiehond die hem binnen de kortste keren naar een achtertuin van de Petrus Camperstraat leidde. Daar werd de man gevonden en door zijn baas aangehouden.

 

Koelkasten
De vrachtwagencombinatie bestond uit een trekker, oplegger en een container. In de container werden onder meer koelkasten gevonden waarvan onderzocht wordt of ze gestolen zijn. De 42-jarige bestuurder uit Valkenswaard en zijn 21-jarige maat uit Eindhoven zitten vast en worden verhoord.

Persoon gewond na val van paard in Ridderkerk

Gemaakt: Maandag, 12 oktober 2020 20:58

RIDDERKERK - Maandagavond 12 oktober rond 20.30 uur is er een persoon van een paard gevallen aan de Kruisweg in Ridderkerk. Hoe het heeft kunnen gebeuren was niet duidelijk.

 

Het Mobiel Medisch Team kwam per traumahelikopter ter plaatse om de ambulance mederwerkers te assisteren. Meerdere ambulances werden volgens 112 Meldingen Ridderkerk naar de locatie gestuurd. De persoon was overgebracht naar het ziekenhuis.

Nieuwe Corona maatregelen; Horeca moet vanaf woensdag deuren sluiten

Gemaakt: Dinsdag, 13 oktober 2020 19:11

NEDERLAND - De cafés en restaurants gaan weer dicht. Alle horecagelegenheden in Nederland moeten woensdag de deuren sluiten, meldt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdag op een persconferentie. Ook mag er in heel Nederland na 20.00 uur geen alcohol meer verkocht worden. 

 

Amateursport

Alle amateursport in teamverband, in een groep groter dan vier personen, boven 18 jaar komt stil te liggen. Daarnaast wordt een niet-medisch mondkapje verplicht in binnenruimte vanaf 13 jaar. Dat zijn de belangrijkste maatregelen die het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd.

 

Aanpak

De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal te controleren, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rondom het coronavirus in ons land. Als we niet oppassen zijn we binnen een paar weken terug naar af. Alleen als we allemaal de basisregels naleven kunnen we corona onder controle krijgen.

Twee tieners uit Capelle aan den IJssel opgepakt voor steekpartij in Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 14 oktober 2020 16:23

ROTTERDAM - Agenten hielden twee jongens van 14 en 15 jaar aan in verband met het steekincident van dinsdagavond op de Vilmos Huszarstraat. Een 15-jarige jongen uit Rotterdam raakte hierbij gewond.


Het slachtoffer stond op het voetbalveldje in de buurt toen hij werd bedreigd door twee jongens met een groot mes. Met een van de jongens had hij eerder ruzie gehad. Hij rende weg, maar viel en werd vervolgens gestoken. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels weer thuis. Dezelfde avond werden een 14-jarige jongen en een 15-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel aangehouden in hun woning. Een mes is in beslag genomen. De jongens zitten nog vast en worden verhoord.

Kleine brand bij Bakker Barendrecht in Ridderkerk

Gemaakt: Donderdag, 15 oktober 2020 16:37

RIDDERKERK - Donderdag 15 oktober, rond het middag uur, is brand ontstaan het bedrijf Bakker Barendrecht aan de Handelsweg in Ridderkerk.

 

De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand onder controle te krijgen. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Wat er heeft gebrand was onduidelijk.

 

Het pand werd ontruimd en de werknemers werden opgevangen bij het naastgelegen pand.

Ambulancehelikopter gaat vanaf maandag weer corona patiënten vervoeren

Gemaakt: Vrijdag, 16 oktober 2020 21:34

NEDERLAND - Net als in het voorjaar gaat MAA (Medical Air Assistance) weer helpen bij het vervoer van coronapatiënten. MAA zet een ambulance-helikopter in om patiënten van intensive cares te vervoeren naar ziekenhuizen elders in het land of Duitsland. Hiervoor wordt de reserve ambulanceheli gebruikt, die ook vliegt voor patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden.

 

De ambulance-heli zal vliegen vanaf de vliegbasis Volkel in Noord-Brabant. Het academisch ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen zorgt samen met mobiele teams van andere ziekenhuizen voor de bemanning met een spoedarts en een speciale verpleegkundige.

 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) selecteert welke patiënten naar Duitsland worden gebracht. Daar zijn op dit moment op intensive care-afdelingen 71 bedden beschikbaar voor Nederlanders. Waarschijnlijk worden dit weekeinde al patiënten met een ambulance over de weg naar Duitse ziekenhuizen gebracht.

Politie houdt grote controle in Rotterdam Ommoord

Gemaakt: Vrijdag, 16 oktober 2020 22:47

ROTTERDAM - Politieagenten hebben vrijdag 16 oktober voor de derde keer op diverse punten grote controles uitgevoerd in strijd tegen overlast en criminaliteit. Agenten begonnen rond 15.00 uur op de Prins Alexanderlaan en de John Mottweg met controleren.

 

Naast het controleren van willekeurige voertuigen deed team verkeer van de eenheid Rotterdam op diverse plekken mee met een rollerbank controle. Dat bleek niet voor niets want meerdere bestuurders reden op scooters die waren opgevoerd. Één scooter ging zelfs zo hard dat de rollerbanktest vroegtijdig werd afgebroken.

 

Na klachten van bewoners over hardrijdende automobilisten op de President Wilsonweg is er een lasercontrole gehouden, vooralsnog zijn er geen noemenswaardige overschrijdingen geconstateerd.

 

De uitslagen van de controle zijn nog niet bekend, wel staat vast dat er meerdere wokmeldingen en bekeuringen voor rijden zonder rijbewijs zijn uitgeschreven, een gestolen bestelbus werd van de weggehaald en de bestuurder is aangehouden. Een automobilist welke kwam aanrijden zonder kentekenplaat aan de voorzijde moest ter plekke nieuwe banden laten monteren, de banden waren zo kaal dat het staaldraad er zelfs doorheen kwam. Doorrijden was niet meer toegestaan in de huidige staat van de auto.

Dode en gewonde bij schietpartij in Ridderkerk

Gemaakt: Zaterdag, 17 oktober 2020 16:02

RIDDERKERK - Een 30-jarige man uit Oud Beijerland is zaterdagmiddag 17 oktober overleden nadat de auto, waarin hij samen met een andere man zat, op de Vechtstraat in Ridderkerk werd beschoten. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Volgens 112 Meldingen Ridderkerk werd ook de traumahelikopter opgeroepen om het ambulancepersoneel te ondersteunen.

 

 

Agenten troffen later de beschoten auto met daarin twee slachtoffers aan op de Oostdijk in Rotterdam. De bestuurder van de auto, een 32-jarige man uit Oud Beijerland werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Later op de middag werden een 33-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Hun betrokkenheid wordt onderzocht. Het onderzoek is in volle gang, de politie komt graag in contact met getuigen en met mensen die camerabeelden bezitten maar deze nog hebben gedeeld met de politie.

 

De politie startte direct een groot onderzoek en er zijn onder andere twintig rechercheurs op de zaak gezet. Camerabeelden worden bekeken en getuigen gehoord.

 

Heeft u informatie?
Ondanks dat veel mensen getuige zijn geweest, en de politie beschikt over camerabeelden, is alle informatie welkom. Heeft u iets gezien, of weet u meer en heeft u de politie nog niet gesproken? Bel dan met 0900-8844. Uw informatie anoniem delen kan ook, via M op 0800-7000.

Verdachte fatale schietpartij Ridderkerk op vrije voeten

Gemaakt: Zondag, 18 oktober 2020 18:26

RIDDERKERK - Na de fatale schietpartij bij het winkelcentrum Bolnes in Ridderkerk op zaterdagmiddag 17 oktober hield de politie twee verdachten aan. In eerste instantie werd uitgegaan van een beschieting op de Vechtstraat in Ridderkerk. Onderzoek wijst uit dat dit op de Amerstraat gebeurd moet zijn. De 32-jarige vrouw is inmiddels heengezonden. Zij blijft nog wel verdachte in de zaak.


Het parkeerterrein van winkelcentrum Bolnes in Ridderkerk was zaterdagmiddag op klaarlichte dag het decor van een schietpartij. De politie kreeg rond 15.15 uur een melding dat een auto zou zijn beschoten op de Vechtstraat in Ridderkerk, uit onderzoek blijkt nu dat dit de nabijgelegen Amerstraat moet zijn geweest. Een kleine twee kilometer verderop op de Oostdijk troffen agenten de beschoten auto aan met daarin twee zwaargewonde mannen. Reanimatie werd direct gestart maar dit mocht voor de 30-jarige bijrijder uit Oud Beijerland niet meer baten. Hij overleed ter plekke. De 32-jarige bestuurder eveneens uit Oud Beijerland werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Aanhoudingen
Later op de middag werden een 33-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Hun betrokkenheid is in onderzoek. De 32-jarige vrouw is inmiddels heengezonden. Zij blijft nog wel verdachte in dit onderzoek.

 

Grootschalig onderzoek
Het onderzoek is in volle gang en er zijn twintig rechercheurs op de zaak gezet. Getuigen worden gehoord en camerabeelden uitgekeken. De politie komt graag in contact met getuigen en met mensen die camerabeelden bezitten maar deze nog niet hebben gedeeld met de politie.

 

Dashcambeelden gezocht
Gezien het tijdstip en de locatie van de schietpartij zijn veel mensen ongewild getuige geweest. Mogelijk waren er mensen met dashcams in hun auto in de buurt. De politie komt graag met hen in contact. Ook doet de politie een beroep op getuigen die wellicht meer weten over wat er vooraf is gegaan aan de beschieting op de Amerstraat in Ridderkerk. Heeft u iets gezien of heeft u meer informatie maar dit nog niet gedeeld met de politie neemt u dan alstublieft contact op. Dit kan via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Getuigen gezocht van dodelijke schietpartij in Ridderkerk

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 01:04

RIDDERKERK - De 30-jarige Aziz uit Oud-Beijerland overleefde de schietpartij niet die op de Amerstraat in Ridderkerk op zaterdagmiddag 17 oktober rond 15.15 uur plaatsvond. Een team van twintig rechercheurs doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen of andere mensen die meer weten over deze schietpartij. Alle informatie, hoe klein of onbelangrijk het soms ook lijkt, is welkom.

 

De 30-jarige Aziz zat samen met een 32-jarige plaatsgenoot in de auto toen zij werden beschoten. Dit gebeurde rond 15.15 uur bij het winkelcentrum Bolnes in Ridderkerk. Ongeveer 2 kilometer verderop op de Oostdijk in Rotterdam, troffen agenten de beschoten auto met daarin de twee slachtoffers aan. Er is nog geprobeerd om het 30-jarige slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht helaas niet meer baten. Het 32-jarige slachtoffer werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

Later op de middag werden een 33-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Hun betrokkenheid is nog in onderzoek. De 32-jarige vrouw is inmiddels weer op vrije voeten. Zij blijft nog wel verdachte in het onderzoek. Desondanks is lang nog niet alles duidelijk. Daarom is de politie op zoek naar meer informatie en getuigen.

 

Heeft u informatie voor de politie?
U kunt zich voorstellen dat dit impact heeft gemaakt op de omgeving gezien de plaats en het tijdstip. Mensen zijn hier ongewild getuige geworden van deze fatale schietpartij. Daarom doen we een oproep aan getuigen, maar ook aan mensen die meer weten over de twee slachtoffers en de aanleiding van deze schietpartij, om zich te melden bij de politie.


Mogelijk waren er ook auto's met een dashcam in de buurt van de schietpartij. De politie ziet deze beelden ook graag en komt daarom graag met hen in contact. Ook als u denkt dat uw informatie niet belangrijk of groot genoeg is, horen we graag van u.

 

U kunt contact opnemen met de gratis opsporingstiplijn via 0800-6070. Liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Zie ook:

Derde verdachte aangehouden in onderzoek dodelijke schietpartij Ridderkerk

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 17:03

RIDDERKERK - De politie hield vanmorgen vroeg een derde verdachte aan in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Ridderkerk van zaterdag 17 oktober. Het gaat om 26-jarige man uit Breda. Bij de schietpartij kwam de 30-jarige Aziz uit Oud Beijerland om het leven. Een 32-jarige man, ook uit Oud Beijerland, raakte zwaargewond.


Rond 15.15 uur was het zaterdagmiddag 17 oktober raak op het parkeerterrein bij winkelcentrum Bolnes in Ridderkerk. Een auto met daarin twee inzittenden werd ter hoogte van de Amerstraat beschoten. Gewaarschuwde agenten troffen deze auto met daarin twee zwaargewonde mannen, iets verderop op de Oostdijk aan. Reanimatie mocht niet meer baten en Aziz overleed ter plekke. De bestuurder van de auto, de 32-jarige man uit Oud Beijerland, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.

 

De politie startte direct een groot onderzoek en hield dezelfde middag nog twee verdachten aan. Een 32-jarige vrouw en 33-jarige man uit Rotterdam. Goed speurwerk leidde de rechercheurs naar een derde verdachte, een 26-jarige man uit Breda. Agenten hielden hem vanmorgen aan. De politie onderzoekt wat zijn exacte rol is geweest.


De 32-jarige vrouw werd afgelopen zondag in vrijheid gesteld, zij blijft nog wel verdachte in het onderzoek. Het voorarrest van de 33-jarige Rotterdammer is verlengd, ook over zijn rol heeft het onderzoeksteam nog vragen.

 

Vragen aan het publiek
De politie komt nog steeds graag in contact met getuigen die mogelijk meer weten van deze schietpartij. Daarom doen we een oproep aan getuigen, maar ook aan mensen die meer weten over de twee slachtoffers en de aanleiding van deze schietpartij, om zich te melden bij de politie.


Mogelijk waren er ook auto's met een dashcam in de buurt van de schietpartij. De politie ziet deze beelden ook graag en komt daarom graag met hen in contact. Ook als u denkt dat uw informatie niet belangrijk of groot genoeg is, horen we graag van u. Alles kan helpen deze zaak snel op te lossen.


U kunt contact opnemen met de gratis opsporingstiplijn via 0800-6070. Liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Zes corona patiënten vanuit Rotterdam opgehaald met ambulancebus

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 16:55

ROTTERDAM / MAASTRICHT - Donderdagmiddag 22 oktober rond 13.40 uur kwam de ambulancebus met zes coronapatiënt aan bij het MUMC academisch ziekenhuis aan de P. Debyelaan in Maastricht. Bij deze rit werden zes coronapatiënt vanuit Rotterdam overgebracht naar Maastricht UMC.

 

Unieke bus

De ambulancebus kan zes patiënten tegelijk vervoeren en beschikt over alle medische apparatuur en andere voorzieningen om ze in de bus te kunnen behandelen.

Vanaf middernacht landelijke ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 19:36

NEDERLAND - Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt per 23 oktober 2020 om 00:00 uur voor heel Nederland een ophokplicht in voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden. De maatregel wordt genomen naar aanleiding van een recente vondst van zes dode knobbelzwanen in Kockengen (Utrecht) waarvan na een test bij twee kadavers vogelgriep is vastgesteld van een hoogpathogene variant (HPAI van het serotype H5N8). Inmiddels wordt ook een dode smient uit dezelfde omgeving getest voor vogelgriep. Nader onderzoek moet nog aantonen of dit ook HPAI H5N8 of een ander serotype betreft.

 

Advies deskundigengroep dierziekten
Minister Schouten heeft de deskundigengroep dierziekten gevraagd de bevindingen te beoordelen. De deskundigengroep concludeert dat het virus van de besmette knobbelzwanen hoogstwaarschijnlijk uit Rusland afkomstig is en met trekvogels naar Nederland is gebracht. Daar zijn de afgelopen maanden veel meldingen van HPAI geweest. Veel watervogelsoorten leven in groepen in deze tijd van het jaar. Onder deze omstandigheden kan een virus zoals HPAI H5N8 relatief gemakkelijk spreiden onder wilde watervogels.

 

Maatregelen naar aanleiding van het advies
De deskundigengroep schat in dat het risico op een introductie op een pluimveebedrijf nu hoog is. Daarom heeft de minister van LNV een landelijke ophokplicht ingesteld voor commercieel gehouden pluimvee om te voorkomen dat bedrijven in Nederland besmet raken door virus uit wilde vogels. Pluimveebedrijven met een uitloop (vrije-uitloop en biologische) hebben namelijk een grotere kans om vogelgriep in te slepen. Daarnaast worden eendenbedrijven verplicht het strooisel, dat in de stal gebruikt wordt, zo op te slaan dat het ontoegankelijk is voor wilde vogels en bij het aanbrengen van het strooisel in de stal te voorkomen dat materiaal van het erf in de stal terecht kan komen. Het ministerie van LNV zal het insleeprisico regelmatig laten beoordelen.

 

Maak melding van dode wilde vogels
Het is in de huidige situatie van belang dat vondsten van dode wilde vogels worden gemeld bij de daarvoor bestemde instanties.

Brandweer blust brand in container in Krimpen aan de Lek

Gemaakt: Vrijdag, 23 oktober 2020 16:12

KRIMPEN AAN DE LEK - Vrijdagmiddag 23 oktober rond 12.50 uur is brand ontstaan in een container aan de Dorpsstraat in Krimpen aan de Lek.

 

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onduidelijk. De brandweer heeft de brand geblust. Door de brand ontstond veel rookontwikkeling.

Illegaal feest in Alblasserdam eindigt met veel geweld tegen de politie

Gemaakt: Zaterdag, 24 oktober 2020 16:34

ALBLASSERDAM - Politieagenten die vrijdag 23 oktober kort voor middernacht een illegaal feest op een schip nabij Oceano beëindigden, kregen te maken met een golf van geweld. De aanwezigen keerden zich massaal tegen de agenten en gebruikten daarbij veel geweld. Vijf geweldplegers werden aangehouden, twee agenten raakten in het tumult lichtgewond.


Tijdens surveillance zagen enkele agenten feestverlichting branden aan boord van een boot bij de Ocenaco. Toen zij poolshoogte gingen nemen, hoorden en zagen zij dat er een feest gaande was waarbij luide muziek werd afgespeeld. Hierop besloten de agenten om de boot te betreden. Aan boord is getracht om met een persoon in gesprek te gaan, deze was niet goed aanspreekbaar omdat hij behoorlijk onder invloed van alcohol was. In de binnenruimte van het schip waren circa 15 personen volop aan het feesten. De agenten zagen daarbij dat de aanwezigen zich niet aan de Coronaregels hielden (onder andere geen 1,5 meter afstand). Hierop werd besloten om een einde te maken aan dit feest. Bij het aanroepen negeerde de aanwezigen de opdracht van de agenten om te stoppen. In plaats daarvan ontstond discussie met de personen waarop men ging duwen en trekken. Tijdens dit tumult werd het politieshirt van een van de agenten kapot getrokken. Toen agenten versterking hadden opgeroepen, werd besloten om het feest te beeindigen en de aanwezigen te verwijderen van het schip.

 

Golf van geweld
De personen gingen vervolgens vol in verzet, er werd met glazen naar agenten gegooid, ook gooide men stoelen naar de politieagenten. Hierop zijn zij verder ruimte ingegaan waarbij met de agenten gevochten werd. In totaal hield de politie vijf raddraaiers aan. De verdachten, vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 23 tot 34 jaar, komen uit Alblasserdam. De agenten waren genoodzaakt om ook geweld moeten toepassen. Er is onder andere met de wapenstok geslagen. Daarnaast was er inzet nodig van een surveillancehond, waarbij is ook het stroomstootwapen is ingezet.

 

Politie neemt de zaak erg hoog op. "Agenten stappen naar voren om de samenleving te beschermen en uitvoering te geven aan maatregelen met betrekking tot de Corona-pandemie. Dan past het gedrag van de aanwezigen op het schip op geen enkele wijze hierin. Schandalig wat daar plaatsvond. Twee agenten raakten in het tumult lichtgewond."

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Kop-staart aanrijding op de Jan Luykenstraat in Ridderkerk

Gemaakt: Maandag, 26 oktober 2020 16:26

RIDDERKERK - Maandagmiddag 26 oktober rond 15.15 uur heeft een kop-staart aanrijding plaatsgevonden op de Jan Luykenstraat in Ridderkerk.

 

Bij de kop-staart botsing zijn twee auto's betrokken. De inzittenden zijn nagekeken door een ambulancemedewerker. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Brandweer breekt garage open in Ridderkerk vanwege gaslucht

Gemaakt: Maandag, 26 oktober 2020 16:41

RIDDERKERK - Maandagmiddag 26 oktober rond 14.55 uur zou een gaslucht waargenomen zijn aan de Groen van Prinstererweg in Ridderkerk. Echter bleek het niet om een gaslucht maar op een benzinelucht te van een lekkende auto in een garagebox.

 

De brandweer moest de garagebox openbreken om een auto en een scooter uit de box te kunnen halen. Na metingen werden er geen gevaarlijke concentraties gemeten. Hoe het lek in de auto heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk.

Maximaal 30 kilometer per uur in hele bebouwde kom

Gemaakt: Dinsdag, 27 oktober 2020 19:15

DEN HAAG - In de bebouwde kom zou een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur de norm moeten zijn, met mogelijke uitzonderingen voor doorgaande wegen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt een motie van GroenLinks en de SGP, die daartoe oproept. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is nu nog 50 kilometer per uur, tenzij anders aangegeven.

 

De veiligheid gaat erop vooruit als automobilisten binnen de bebouwde kom minder hard rijden. Vooral kinderen hebben weinig kans om te overleven bij een botsing waarbij de auto 50 kilometer per uur rijdt. "De kans op ongelukken is 3,5 keer kleiner als we iets zachter rijden. Veel veiliger voor voetgangers, fietsers en kinderen", verklaart Suzanne Kröger van GroenLinks.

 

Het voorstel werd met grote meerderheid aangenomen. Onder meer de regeringspartijen D66, CDA en ChristenUnie stemden voor. De minister moet nu duidelijk maken wat ze met het voorstel gaat doen.

Fietsster zwaargewond na aanrijding met auto in Capelle aan den IJssel

Gemaakt: Woensdag, 28 oktober 2020 14:57

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een vrouw op een fiets is woensdagmorgen omstreeks 09.30 uur zwaargewond geraakt nadat zij op de Rembrandtsingel in Capelle aan den IJssel werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd ter plekke gestabiliseerd door personeel van de traumahelikopter. De vrouw is na behandeling met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

Boete voor twintigers vanwege luide muziek en negeren coronamaatregelen

Gemaakt: Vrijdag, 30 oktober 2020 17:56

ROTTERDAM - Elf mannen en vrouwen tussen de 20 en 22 jaar die zich niks aantrokken van de coronamaatregelen zijn woensdagavond rond 23.00 uur bekeurd in een woning aan het Achterharingvliet. Ze hielden met elkaar een feestje waarbij ze de buren lastig vielen met hun luide muziek. Omdat agenten de zondagavond ervoor op hetzelfde adres ook al moesten ingrijpen vanwege geluidsoverlast is deze keer niet alleen beboet, maar ook de geluidsinstallatie in beslag genomen.

 

Handhaaft de politie ook achter de voordeur?
De meeste besmettingen vinden nu plaats op feestjes en familiebijeenkomsten. Het aantal bezoekers dat we thuis (binnen en buiten) ontvangen is daarom teruggebracht tot 3 personen per dag, exclusief kinderen onder de 13 jaar. Als een samenkomst leidt tot overlast voor de buren of omgeving, of een gevaar vormt voor de publieke gezondheid, kan er gehandhaafd worden. We mogen alleen een woning binnentreden als we een machtiging tot binnentreden hebben, die is afgegeven door een hulpofficier van justitie. Net zoals dat vroeger was.

Meldkamer wordt overspoeld met telefoontjes over oranje gloed in Moerdijk

Gemaakt: Zaterdag, 31 oktober 2020 18:41

MOERDIJK - Op zaterdag 31 oktober is vanuit de wijde omtrek een oranje gloed te zien in Moerdijk. Het blijkt niet om een brand te gaan. Er is een storing ontstaan in de fabriek van Shell. Door een storing in de fabriek moeten ze fakkelen. Dit leidt tot een zichtbare gloed en mogelijk lichte roetvorming.

 

De gloed is zichtbaar in de wijde omgeving. De meldkamer krijgt hierover veel meldingen. Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant doet een dringende oproep om geen 112 meer te bellen.

Man door brandweer geboeid uit woning getakeld in Capelle aan den IJssel

Gemaakt: Zondag, 01 november 2020 17:51

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten hebben zondagmiddag op de Violierstraat in Capelle aan den IJssel een man aangehouden in een woning die daar niet thuishoorde. De man is aangehouden voor mishandeling.

 

Waarom de man zich in de woning bevond is niet bekend, hij was echter dusdanig onder invloed dat de brandweer hem met een hoogwerker uit de woning moest halen voor de politie. Geboeid met zijn handen op zijn rug werd hij naar beneden gehaald. Hij is vervolgens afgevoerd naar het bureau waar hij zal worden ingesloten.

Fred van Leer door hulpdiensten uit woning gehaald in Rotterdam

Gemaakt: Zondag, 01 november 2020 19:35

ROTTERDAM - Zondagmiddag 1 november werd BN'er Fred van Leer door de hulpdiensten uit zijn woning gehaald in Rotterdam.

 

De hulpdiensten werden groots ingezet voor het incident in zijn woning. Wat zich precies heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. De brandweer heeft Fred met een hoogwerker uit de woning moeten halen, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht.

 

Fred van Leer kwam afgelopen vrijdag in het nieuws nadat iemand een veelbesproken seksvideo had gedeeld via social media.

Berging metro Spijkenisse kan nog dagen duren

Gemaakt: Maandag, 02 november 2020 15:20

SPIJKENISSE - De berging van de gecrashte metro in Spijkenisse kan nog dagen duren. De gemeente laat weten dat er eerst bomen moeten worden weggehaald en de sloot moet worden gestut om er vervolgens rijplaten voor een grote zwaar kraan op te kunnen zetten.

 

Het bergen van de metro is een precisieklus. Een half rijtuig balanceert op een kunstwerk van een walvisstaart waar de metro op tot stilstand is gekomen. De schade aan de metro en de metro aan is gigantisch. De hele onderkant is weggeslagen en overal liggen brokstukken. Het stootblok ligt een tiental meters lager in de struiken.

 

De veiligheidsregio maakt zich zorgen om de harde wind, zaak is nu om de metro te stabiliseren en zo snel mogelijk te bergen. De schade aan het spoor komt later wel.

 

De crash gebeurde rond 00.30 uur afgelopen nacht toen de bestuurder zijn metro naar het opstelspoor reed. De metro stopte niet en ramde met een flinke snelheid het stootblok, hoe dat kon gebeuren is onbekend. De RET geeft aan nog niet te kunnen vertellen waardoor het ongeval is gebeurd. In de metro zitten allerlei veiligheidssystemen en de bestuurder bediend een dodemanspedaal. Zodra dit pedaal los wordt gelaten stopt de metro met rijden. De chauffeur is formeel aangehouden. De ongevallenspecialisten van de politie en de RET onderzoeken of er sprake is van een menselijke fout of een technische fout. In de metro zit een blackbox, deze zal nader worden bekeken.

Verdachte van beroving in Barendrecht springt de sloot in tijdens vlucht

Gemaakt: Maandag, 02 november 2020 20:32

BARENDRECHT - Maandagavond parkeerde een man zijn auto voor de deur toen hij thuis kwam aan de Noordersingel. Uit het niets stonden er twee mannen voor zijn neus die een vuurwapen op hem richtten. Ze hadden het gemunt op zijn persoonlijke spullen. Politie en het slachtoffer lieten de twee niet ver komen in hun vlucht. Een verdachte is na een sprong in de sloot in een tuin aangehouden en de ander werd een paar straten verder gestopt.


Het slachtoffer parkeerde maandagavond iets voor 19.00 uur zijn auto toen hij thuis kwam. Niets vermoedend stapte hij en uit en zag twee mannen staan. Ze bedreigden hem met een vuurwapen en eisten zijn spullen; autosleutels, horloge en geld. Toen ze dat hadden, renden ze weg. Dat liet de man niet op zich zitten en belde de politie, maar rende er ondertussen zelf achteraan. Een van de verdachten gooide het wapen al rennend weg en belandde in de sloot. De agenten die er inmiddels waren, konden hem met een politiehond in een nabijgelegen tuin aanhouden. Even later hielden agenten na een zoektocht de tweede verdachte aan op de Paardenburg, een paar straten verder. Twee mannen, een van 16 uit Barendrecht en een van 17 jaar uit Rotterdam, zitten vast. Een deel van de persoonlijke spullen zijn terecht. Ook het vuurwapen, wat een balletjespistool bleek, is gevonden en in beslag genomen.