Redactie lokaal 0 reactie(s) vr 21 januari 2022, 19:20

Opvang en het vervoer van zwerfdieren in Ridderkerk

RIDDERKERK – De Dierenbescherming regelt de opvang en het vervoer van zwerfdieren in Ridderkerk. Ook is de zorg geregeld voor konijnen en knaagdieren, zieke en gewonde schildpadden, reptielen, tamme vogels en overige gehouden dieren. Zwerfdieren die worden gevonden in Ridderkerk komen terecht in Dierenopvangcentrum Spijkenisse. De Dierenbescherming is ook verantwoordelijk voor het weghalen van overleden gezelschapsdieren van de openbare weg.

Een goed verloop van de opvang van deze zwerfdieren is een wettelijke taak van de gemeente, die hiervoor samenwerkt met de Dierenbescherming.

Melding maken bij zwerfdieren, een dier in nood en andere gevonden dieren
Voor het melden van zwervende honden, katten en andere gehouden dieren kunt u contact opnemen met de Dierenambulance Zuid-Holland Zuid via 0900 112 00 00.

Zwerfdieren
Wie een zwervend aangetroffen hond of kat opmerkt, kan contact opnemen via bovenstaand telefoonnummer. De dierenambulance zal middels telefonische intake bepalen of het dier opgehaald wordt. Opgehaalde dieren naar Dierenopvangcentrum Spijkenisse of een dierenarts gebracht. Dierenopvangcentrum Spijkenisse zal het dier vervolgens voor 14 dagen de noodzakelijke (medische) zorg geven. Indien de eigenaar zich binnen 2 weken niet meldt, wordt de Dierenbescherming eigenaar van het dier. Zij gaan dan op zoek naar een nieuw baasje.

Ook bij spoedgevallen kunnen inwoners met de Dierenambulance Zuid-Holland Zuid bellen. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor gewonde huisdieren in nood in de openbare ruimte. Ook kan de dierenambulance worden gebeld wanneer overleden gezelschapsdieren op straat worden aangetroffen.

Melding maken van mogelijke verwaarlozing of mishandeling
Bent u getuige van dierenmishandeling? Denkt u dat dieren verwaarloosd worden? Bel dan het landelijke meldpunt 144. Wilt u hier melding maken? Zorg dan dat u de volgende informatie bij de hand heeft;

• Om welk(e) dier/dieren het gaat;
  • De exacte locatie;
  • Wat er aan de hand is;
  • Zo mogelijk foto’s en/of videomateriaal.