Logo 112Ridderkerk

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 23 maart 2022, 15:39

Oekraïense vluchtelingen vertrokken uit De Wissel

RIDDERKERK – Vrijdag zijn de bijna honderdvijftig vluchtelingen uit Oekraïne vertrokken uit sporthal De Wissel.

De vrouwen en kinderen verbleven sinds zondag 13 maart in de sporthal, die was ingericht als noodopvang. Als noodopvang voldeed de sporthal wel, maar privacy ontbrak en een ongestoorde nachtrust was niet altijd mogelijk.

Voor de vluchtelingen is op Goeree-Overflakkee een gebouw gevonden waar zij langere tijd kunnen blijven. Eind deze maand is dit klaar voor gebruik. Tot die tijd wordt de groep ondergebracht op een schip in Rotterdam en in vakantieparken op Voorne. Na ongeveer tien dagen komt de nu gesplitste groep dus weer bij elkaar op Goeree-Overflakkee.

Het einde van de oorlog in Oekraïne is nog niet in zicht en de vluchtelingenstroom zal er nog wel even zijn. Sporthal De Wissel wordt daarom opnieuw in gereedheid gebracht als noodopvang. Over een paar dagen is deze weer klaar voor gebruik.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.