Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 05 januari 2022, 16:32

Noa Bode krijgt Ridderkerks jeugdlintje uitgereikt voor haar hulp bij brand in verpleeghuis

RIDDERKERK – De zestienjarige Noa Bode kreeg maandag het Ridderkerks jeugdlintje uitgereikt.

Ze ontving deze gemeentelijke onderscheiding voor haar hulp bij een brand in verpleeghuis ‘t Ronde Sant aan de Hugo de Groothof, vorig jaar. Noa kreeg het lintje omgehangen door kinderburgemeester Maylin Ouwens, in het bijzijn van wethouder Marten Japenga. Dat gebeurde allemaal bij Noa thuis. Haar huisgenoten hadden het bezoek van de wethouder en kinderburgemeester goed stilgehouden.

Enkel
Op 1 augustus 2021 was er brand in verzorgingshuis ’t Ronde Sant. Noa zag de rookontwikkeling en is direct gaan kijken. Zonder aarzelen heeft ze, samen met haar moeder, broer en vriendin, geholpen om de bewoners veilig te evacueren. Noa was zo druk met evacueren en had volle aandacht voor de bewoners, dat ze niet merkte dat ze haar enkelbanden scheurde. Later die avond zat ze dus nog op de Spoedeisende hulp om haar enkel te laten gipsen.

Als dank voor haar tomeloze inzet tijdens de brand, ontving ze het Ridderkerkse jeugdlintje. Wethouder Marten Japenga is onder de indruk van haar actie: “De inzet van Noa is niet vanzelfsprekend. Het is bijzonder dat zich, zonder druk te maken om haar eigen enkel, de bewoners heeft geholpen. Het is mooi dat we haar zo in het zonnetje hebben kunnen zetten.” Ook kinderburgemeester Maylin Ouwens had groot respect voor de inzet van Noa. Noa zelf was erg verrast door het bezoek en de uitreiking van het lintje. “Ze is nog nooit zo lang stil geweest”, zeiden haar huisgenoten.

Jeugdlintje
Jongeren tussen de zes en achttien jaar uit Ridderkerk kunnen elk jaar voorgedragen worden voor het Ridderkerkse jeugdlintje als zij zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor Ridderkerk, een mooi initiatief hebben gestart en/of een bijzondere presentatie of maatschappelijke daad hebben verricht.

Bron: Gemeente Ridderkerk