Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 06 januari 2022, 18:51

Nieuwe buslijn door Ridderkerk: lijn 610

RIDDERKERK – Vanaf 10 januari rijdt er een nieuwe buurtbus in Ridderkerk: lijn 610. Deze rijdt van station Barendrecht via Waterschap Hollandse Delta en bedrijventerrein Cornelisland naar winkelcentrum Keizerswaard en terug. De lijn vervangt buslijn 188.

Route
De bus rijdt vanaf het busstation bij NS-station Barendrecht via de Handelsweg en kantoor Waterschap Hollandse Delta naar Cornelisland. Daar rijdt de bus via de Euroweg, Florijnstraat en Schaapherderweg naar Rotterdam-IJsselmonde (haltes Zevenoord, Nieuwenoord, Akkeroord) en dan naar het eindpunt, winkelcentrum Keizerswaard.

Halte
De bus vertrekt vanaf dezelfde halte als de buurtbus naar Heerjansdam, dus niet vanaf het parkeerdek.

Dienstregeling
Lijn 610 rijdt van maandag t/m vrijdag tussen 7.00 en 9.30 en tussen 15.30 en 18.00 uur, elke dertig minuten. RET gaat de lijn rijden met een acht-persoonsbus met vrijwilligers van Buurtbusvereniging Ridderkerk.

Lagevloersbus
Op lijn 608 (Ridderkerk-West – Barendrecht-Centrum) wordt vanaf 10 januari een nieuwe ‘lagevloersbus’ ingezet. Reizigers kunnen makkelijker in- en uitstappen dan in de bestaande bus. In de bus moeten alle passagiers een mondkapje dragen. Ze moeten zelf zorgen voor het inladen van hun bagage, zoals rollators en tassen.

Buurtbusvereniging Ridderkerk zoekt vrijwilligers
De buurtbusvereniging is nog op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Het rooster wordt in overleg opgesteld. Heeft u interesse? Mail dan naar [email protected] Uw reis plannen kan via www.ret.nl en de RET Real Time App.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons