Logo 112Ridderkerk

Redactie evenement 0 reactie(s) do 08 september 2022, 15:28

Kijkje in de keuken bij brandweer Ridderkerk

Laatst bijgewerkt: donderdag 15:28 uur
RIDDERKERK – Brandweer Ridderkerk is op zoek naar vrijwilligers. Daarom houdt de brandweerpost zaterdag 17 september van 10.00 tot 16.00 uur een open dag.

“Het is niet de bedoeling dat bezoekers gelijk komen solliciteren als brandweervrijwilliger”, vertelt Jaco Oosterom. “Kom eerst eens kijken of het iets voor je is.” Jaco is één van de initiatiefnemers van de open dag, die voor het eerst sinds 2011 gehouden wordt. Zaterdag 17 september wil de brandweer groot uitpakken om te laten zien wat ze doen en kunnen. Er zijn allerlei demonstraties, zoals het onderdeel ‘Vlam in de pan’. Jaco: “Nog steeds blijken veel mensen niet te weten wat ze moeten doen bij een brandje in de keuken.” Bezoekers kunnen een autoladder en een schuim-blusvoertuig bekijken. Ook het drone-team komt langs. En er komen 3 oude brandweervoertuigen naar de kazerne. Verder zijn het Nood Hulp Team van het Rode Kruis en de jeugdbrandweer uit Barendrecht aanwezig. Voor de jongste bezoekers staat er een springkussen.

De open dag heeft 2 doelen: Inwoners kunnen ontdekken wat er gebeurt achter de deuren van de kazerne en wat de brandweermensen doen als de pieper is gegaan. Tegelijk hoopt het korps mensen te vinden die interesse hebben om vrijwilliger te worden. Jaco: “Een gesprek hierover kan leiden tot een soort snuffelstage, om te ontdekken of het werk ook echt iets voor je is. Zonder nu al mensen te willen afschrikken: enig technisch inzicht is een vereiste, net als geen engte- of hoogtevrees. En het is handig als je een beetje sportief bent.”

Iedereen is de 17 september welkom aan de Mr. Karnebeekweg. Het weggedeelte tussen de Mr. Troelstrastraat en de Koninginneweg is tijdens de open dag afgesloten voor al het verkeer.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.