Redactie — lokaal0 reactie(s) — wo 12 januari 2022, 19:26

Je geld laten groeien: 3 opties

Mis jij ook die goede oude tijd van spaarrente waar je wat aan had? Dat je je geld kon wegzetten en het daadwerkelijk groeide over tijd. Die tijd lijkt nu ver weg. Inflatie zorgt er zelfs voor dat ons spaargeld alleen maar minder waard wordt. Hoe zorg je er dan voor dat je geld wél gaat groeien? We bespreken drie mogelijke manieren om je geld te laten groeien.

Beleggen in aandelen
Beleggen is al sinds jaar en dag een redelijk gangbare methode voor mensen om hun geld te laten groeien. Veel particulieren maken er gebruik van zonder zelf actief te beleggen. Het is immers ook mogelijk om een broker of bank voor je te laten beleggen. Hiervoor bestaan doorgaans verschillende producten met verschillende risiconiveaus. Hoe hoger de risico’s die je accepteert, des te groter het rendement kan uitvallen. Maar je kunt natuurlijk ook een beleggingsrekening openen en zelf aan het kopen en verkopen gaan. Klik op de link voor meer informatie over het beleggen in aandelen.

Investeren in cryptovaluta
De cryptomarkt is volatieler dan de aandelenbeurs. Er zijn hoge pieken en diepe dalen op de cryptomarkt en dat is nu precies de reden waarom het een plek is waar je potentieel een hoog rendement kunt behalen door op het juiste moment te kopen. Geduld is wel een noodzakelijke factor. Begin 2022 zit de cryptomarkt in een flinke dip, maar in het jaar daarvoor werden records gebroken. Met die pieken in het achterhoofd kan nu investeren interessant zijn. De vraag is alleen wanneer diezelfde positiviteit weer terugkeert op de markt.

In vastgoed investeren
Als je een paar jaar geleden in vastgoed geïnvesteerd had en nu zou verkopen, kon je een mooi rendement opstrijken. Voorlopig is het eind van de schaarste op de woningmarkt nog niet in zicht en kan vastgoed dus verder in waarde blijven stijgen. Je kunt natuurlijk ook in vastgoed investeren om het te verhuren, maar dan moet je er rekening mee houden dat het lang duurt voordat je je investering terugverdient. Ook krijg je dan met verhuurdersverplichtingen te maken.

 

Als je zo veel mogelijk uit je eerste inleg wilt halen, hoef je natuurlijk niet te stoppen bij het rendement dat je in eerste instantie behaalt. Dat rendement kun je opnieuw investeren om in feite met hetzelfde geld nog meer rendement te behalen. Het blijft natuurlijk altijd een risico om je geld te investeren, maar geld dat je niet direct nodig hebt kun je net zo goed verder laten groeien.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons