Logo 112Ridderkerk

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) di 21 juni 2022, 21:08

Het tijdloze warme karakter maakt een houten vloer zeer populair

Laatst bijgewerkt: dinsdag 21:08 uur

Nog steeds is een houten vloer een gewilde ondergrond in de Nederlands woning. Hoewel veel huizenbezitters het roer hebben omgegooid en geïnvesteerd hebben in een industriële inrichting, is er een grote groep mensen die toch kiest voor een karaktervolle vloer die tijdloos is. Dan blijkt de houten vloer alsnog de perfecte keuze te zijn.

Het mooie van de houten vloeren is dat elke plank die je verwerkt een andere tekening heeft. Dus geen enkele vloer is hetzelfde. Ook al heb je een moderne strakke inrichting dan kan een donkere houten vloer met veel noesten een echte eye-catcher zijn en precies dat contrast brengen waar je naar op zoek was. Een ander voorbeeld van een perfecte match is een lichte eiken vloer en een Scandinavisch interieur. Ga je voor een industriële inrichting dan past een plank met nerven en een verweerde look daar perfect bij en geeft het geheel beslist een stoer karakter.

Heb je op dit ogenblik een klassieke of landelijke inrichting met een houten vloer en wil je wel eens wat anders dan is op dit ogenblik het moment gekomen om misschien wel voor een gietvloer te kiezen. De trendy gietvloer is niet meer weg te denken uit de woning. Ben je toe aan vervanging dan doe je er goed aan op de verschillende gietvloer prijzen goed te vergelijken. Je hebt namelijk een groot aanbod van verschillende gietvloeren in diverse prijsklassen en kwaliteit.

Kleuren

Het mooie van een gietvloer is dat je met bijvoorbeeld twee verschillende tinten kunt werken, zodat deze vloer een uniek en eigen karakter krijgt. Hierdoor tref je ergens anders nooit dezelfde vloer die bij jou in huis ligt. Door de jaren heen heeft de vloerindustrie veel ontdekt over de kracht van gietvloeren en ook de meest geavanceerde vloertechnieken zijn toegepast op een gietvloer. Zo laat de gietvloer bijvoorbeeld geen vocht door en hechten vuil en stof zich niet makkelijk omdat het naadloos wordt aangelegd.

Duurzaam

De gietvloer wordt nogal eens verward met de betonnen vloer van vroeger, die je veel in schuurtjes en garages tegenkwam. Dit soort vloeren is van natuurlijke materialen gemaakt. Het moderne beton is samengesteld uit het bindmiddel cement en uit een of meer toeslagmaterialen zoals zand, grind of steenslag. Daarentegen heeft de gietvloer een chemische samenstelling. De bekendste zijn de epoxy en polyurethaan. Beide worden op een gladde ondergrond gegoten en met handmatig naadloos uitgestreken. Hierdoor staat altijd een uniek patroon. Door de hardheid, die ontstaat door meerdere lagen van de gietvloer kun je er vanuit gaan dat deze ondergrond wel tot vijftien jaar kan meegaan, zonder dat je het hoeft te vervangen. 

Zelfs als je na tien of vijftien jaar iets anders wilt, hoef je deze ondergrond niet weg te halen. Je kunt er namelijk na goede reiniging probleemloos een nieuwe toplaag op aanbrengen in de nieuwe door jouw gewenste kleur. En heb je een hekel aan schoonmaken, dan kunnen we melden dat een gietvloer onderhoudsarm is. Als dat niet aantrekkelijk?

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.